SVIKTET FRA 11-METEREN: Veigar Pall Gunnarsson satte det første rett på keeper, og det andre himmelhøyt over. På bildet scorer han imidlertid, i en tippeligakamp mot Molde. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SVIKTET FRA 11-METEREN: Veigar Pall Gunnarsson satte det første rett på keeper, og det andre himmelhøyt over. På bildet scorer han imidlertid, i en tippeligakamp mot Molde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Gunnarsson sløste vekk to straffespark

Stabæk sviktet hjemme - Molde vant på overtid mot nedrykkstruede latviere.

||| Stabæk - Dnepr Mogilev 2-2, Molde - Jelgave 1-0

(Dagbladet): Etter fjorårets elendige innsats i europacupene, er norsk fotball avhengig av en vesentlig bedring i år for å ikke falle på den europeiske klubbrankingen.

Men etter at tre Tippeliga-lag har vært i aksjon er det liten grunn til å slå seg på brystet.

I går greide ikke Rosenborg å slå lille Linfield i Champions League, og lenge så det ut til å gå like dårlig for både Stabæk og Molde i 2. rundekvaliken til Europa League i kveld:

På overtid lyktes imidlertid Baye Djiby Fall for romsdalingene, og banket ballen vakkert i mål fra 16 meter til 1-0 over Jelgave - som er blant de svakere lagene i den latviske toppserien. Dermed har de et brukbart utgangspunkt foran returen, i motsetning til Stabæk.

REDDET MOLDE: Baye Djiby Fall scoret på overtid.    

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
REDDET MOLDE: Baye Djiby Fall scoret på overtid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Fjorårets bronsevinner i Tippeligaen greide bare 2-2 hjemme mot hviterussiske Dnepr Mogilev, som ligger på 7. plass i sin hjemlige serie etter vel halvspilt sesong. Veigar Pall Gunnarsson må ta en solid del av skylda for at Stabæk ikke vant.

Islendingen utliknet riktignok til 2-2 på en halvbrasse, men misbrukte også to straffespark, begge etter pause.

Den første etter 52 minutter, da han satte ballen rett i fanget på keeper. Minuttet etter gjorde han opp for seg, men det overskygges langt på vei av straffemiss nummer to 10 minutter seinere. Denne gangen gikk avslutningen høyt over mål.

Stabæk jaktet et vinnermål, men foran fattige 1134 tilskuere på Telenor Arena greide de aldri å legge det store trykket på hviterusserne, og kampen ebbet ut med uavgjort.

Det var Dnepr Mogilev som startet kampen best, og som tok ledelsen ved Dzmitri Turlin etter 13 minutter. Jørgen Skjelvik utliknet 10 minutter senere, men nesten direkte fra avspark fikk Stabæk en ny kalddusj da Mikhail Kazlou scoret fra distanse.

1-2 holdt seg til pause, før Gunnarsson altså utliknet snaue 10 minutter inn i 2. omgang.

Men det spørs om det er nok for Stabæk, som får en tøff oppgave i Hviterussland neste uke.

Jan Jönsson talte 12-3 i sjanser til bæringene, men det er en mager trøst.

- Vi skaper gjør en hel del bra fremover på banen. Men motstanderen hadde god uttelling på sine sjanser og scorer to mål på tre sjanser, sier han til budstikka.no, og legger til at mulighetene for avansement er gode.