DAGENS MANN: VIF-toppscorer Bojan Zajic scoret to ganger mot Viking, og kunne juble sammen med Veigar Pall Gunnarsson. Islendingen var svært delaktig i seieren på Ullevaal.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DAGENS MANN: VIF-toppscorer Bojan Zajic scoret to ganger mot Viking, og kunne juble sammen med Veigar Pall Gunnarsson. Islendingen var svært delaktig i seieren på Ullevaal. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Gunnarsson svarte på tiltale etter bråket

Sentral da VIF inntok sølvplass med 3-0 over Viking.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Viking 3-0.

Han har ufrivillig stått i sentrum for ukens mediestorm. Men Veigar Pall Gunnarsson mistet aldri fatningen.

Islendingens overgang fra Stabæk til Vålerenga i sommer har havnet i et helt nytt lys etter at TV 2 denne uka avslørte det som framstår som et skittent spill for at Stabæk skulle slippe unna med en lavest mulig videresalgssum til franske Nancy.

Vålerenga skal bare ha betalt én million for Gunnarsson — og samtidig fire millioner for en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel.

Saken har allerede havnet på NFFs bord og kan også bli mat for det europeiske fotballforbundet UEFA.

Tilrettelegger
Men mannen det hele handler om, lar seg ikke affisere. Det viste han med all tydelighet da han i kveld bidro kraftig til å sende Vålerenga opp på en foreløpig sølvplass i Tippeligaen med 3-0-seieren over Viking.

Og det var i tilretteleggerens rolle han strålte.

1-0: Bojan Zajic ga VIF ledelsen med en vakker scoring.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
1-0: Bojan Zajic ga VIF ledelsen med en vakker scoring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

1-0 til Vålerenga kom allerede etter sju minutters spill. Et langt oppspill fra midtstopper André Muri havnet på Gunnarssons hode. Han stusset nydelig videre til Bojan Zajic, som klinket ballen oppunder tverrliggeren fra drøyt 16 meter.

En time var nok
Spillemessig var førsteomgangen jevn, men det var farligst de gangene Vålerenga angrep. Og rett før pause skulle det bli 2-0 — etter en oppskrift som lignet mye på den som ga 1-0.

Denne gangen var det Muris stopperkollega Stefan Strandberg som slo langt. Ballen gikk helt igjennom til nettopp Gunnarsson. Rune Almenning Jarstein reddet mesterlig, men Morten Berre var påpasselig framme på returen og nikket inn vertenes andre scoring.

Et kvarter ut i andre omgang overlot Veigar Pall Gunnarsson plassen til Harmeet Singh. Vel vitende om at han hadde svart på tiltale: Støyen har i hvert fall ikke påvirket ham negativt.

Sju av åtte
Viking fikk det rett og slett ikke til å stemme på Ullevaal. Og ti minutter før full tid punkterte Bojan Zajic kampen. Denne gangen fra straffemerket, etter at unggutten Håvard Nilsen ble felt.

Dermed ligger altså Vålerenga på andreplass på tabellen. Både Rosenborg og Tromsø på plassene bak har riktig nok kamper til gode og muligheter til å gå forbi, men det er Vålerenga som er formlaget i Tippeligaen.

Etter at Veigar Pall Gunnarsson kom til klubben, har Martin Andresens menn stort sett gått fra seier til seier. VIF har nå vunnet sju av de åtte siste kampene. Bare Odd Grenland har klart å snyte dem for poeng i høst.

Slikt er sjelden kost i norsk toppfotball.

2-0: Morten Berre doblet, før Zajic satte inn det tredje fra straffemerket.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
2-0: Morten Berre doblet, før Zajic satte inn det tredje fra straffemerket. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg syns vi vinner fortjent. Viking har sine sjanser de også, men jeg syns vi gjør en bra kamp, sier Martin Andresen til MAX etter kampen.

- Jeg var involvert i begge scoringene, så det var deilig, sier Veigar Pall Gunnarsson.