LETER ETTER TONEN: Veigar Pall Gunnarsson mener det er små justeringer som skal til før han og Gilles Ondo kan skape enda mer trøbbel enn de gjorde for Fredrikstad i går kveld.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LETER ETTER TONEN: Veigar Pall Gunnarsson mener det er små justeringer som skal til før han og Gilles Ondo kan skape enda mer trøbbel enn de gjorde for Fredrikstad i går kveld. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Gunnarsson tror på nytt supersamarbeid med Ondo

- Det er litt som med Nannskog, sier islendingen.

FORNEBU (Dagbladet): Gilles Ondo fikk kanskje sitt gjennombrudd i Stabæk-drakt i går kveld, da han var direkte involvert i alle hjemmelagets scoringer i seieren over Fredrikstad.

Veigar Pall Gunnarsson fikk æren av å sette inn det første, med straffesparket Ondo skaffet. Nå mener islendingen at et nytt supersamarbeid på topp i Stabæk kan være under oppseiling.

- Jeg merker med en gang at det er godt å spille med Ondo. Han er en bevegelig spiss og gjør ting enkelt. Han strekker forsvarsfireren og skaper rom for meg, det er litt som med Nannskog, sier Gunnarsson, som dannet en fryktet spissduo med nettopp Daniel Nannskog i flere sesonger.

- Likevel er det litt vi må jobbe med, det er ikke tipp topp ennå. Det er en del dmågreier, som hvordan han skal løpe når jeg får vendt opp, hvordan vi skal jobbe sammen defensivt, overhopp, sånne ting. Men det tok jo ett år for meg og Daniel og finne det samarbeidet også, så det kommer seg, sier islendingen til Dagbladet.

Et stykke igjen
Trener Jørgen Lennartsson skrøt mye av sitt ferske spissalternativ etter kampen i går, men han forventer likevel ikke at tonen mellom Ondo og Gunnarsson skal bli like effektiv så raskt.

- Det man kan si om det er at det er på vei riktig retning. Men om man sammenlikner med samarbeidet Gunnarsson/Nannskog, så trente vel de noe sånt som 2000 ganger sammen, og spilte jeg vet ikke hvor mange kamper. Det er klart at om man skal ha det samarbeidet som sammenlikningsgrunnlag, så har de en god stund igjen, sier han til Dagbladet.

- Vi har spilt flere kombinasjoner foran, og lyktes godt også med Johan Andersson og Torstein Andersen Aase. Vi vil spille med de spillerne som vi føler passer best med tanke på taktikken fra gang til gang, sier Lennartsson.

Vekker med stortapet
Etter en forferdelig serieåpning med 0-7 for Lillestrøm har Stabæk slått tilbake, og etter fem runder står de med ni poeng - tre mindre enn serieleder Strømsgodset, og tre mer enn de hadde på samme tidspunkt i fjor.

Jørgen Lennartsson mener 0-7-smellen var en viktig vekker.

- En av grunnene til at vi har lykkes med å vende 0-7 til tre seire på de neste fire, er måten alle taklet det tapet på. Alle i klubben og alle supporterne, for vi fikk en enorm støtte og lojalitet av dem. De er veldig delaktige i at vi har snudd dette til en positiv trend, sier han.

Veigar Pall Gunnarsson, som scoret sitt 60. tippeligamål for Stabæk i går, tror også det kan ha vært nyttig for laget å få en så tidlig styver.

- Vi hadde planlagt lenge hvordan vi skulle spille inn mot sesongen, og tapte 7-0 i første kamp. Vi måtte ha et møte etterpå og forandre mye. Vi bestemte oss for å senke oss en del og være mer kompakte, i stedet for å være gode, gamle klassiske Stabæk som nesten bare kunne lene oss på overganger fordi vi visste forsvarsrekka skulle ta vare på resten, sier islendingen.

- Er det et litt kjedeligere Stabæk?

- Jeg skjønner veldig godt at noen vil kalle det kjedeligere, men uansett vil jeg mene vi fortsatt er blant de morsomste lagene å se på.

- Det er lenge siden Stabæk har hatt ni poeng etter fem runder, så jeg er kjempefornøyd med det etter de kampene vi har spilt. Alle kan se nå at Lillestrøm ikke er et dårlig lag, selv om de ble tippet ned av noen. Etter det hadde vi Rosenborg, Vålerenga, Molde og nå Fredrikstad. Det er bra med ni poeng på de kampene, mener Veigar Pall Gunnarsson.