Gunnarsson vil tilbake til Norge som tippeligatrener

Lettet over dagens dom.

LETTET: En lettet Veigar Páll Gunnarsson var tilbake på Island under domsavsigelsen i dag. Her kommer han ut av rettssalen etter at han vitnet i Asker og Bærum tingrett i overgangssaken, der han selv var sakens kjerne. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
LETTET: En lettet Veigar Páll Gunnarsson var tilbake på Island under domsavsigelsen i dag. Her kommer han ut av rettssalen etter at han vitnet i Asker og Bærum tingrett i overgangssaken, der han selv var sakens kjerne. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Alle de tiltalte ble frikjent i overgangssaken. Det ble klart i formiddag da dommer Nils Ole Bay leste opp dommen i Asker og Bærum tingrett.

Den enstemmige frifinnelsen av alle de tiltalte har naturlig nok skapt en rekke reaksjoner. Stabæk-nestor Ingebrigt Steen Jensen gråt av glede, mens klubbens sportslige leder Inge André Olsen sa at overgangssaken hadde vært svært belastende, og ødelagt to år av både han selv og familiens liv.

På Island satt sakens ufrivillige hovedperson og fulgte saken på nett. Og Veigar Páll Gunnarsson kjente seg umiddelbart lettere til sinns etter domsavsigelsen.

- Glad og lettet - Jeg satt foran pc'en og fulgte med. Jeg ble veldig glad og lettet. Jeg har jo sagt at ingen ville bli straffet for dette, sier Gunnarsson til Dagbladet på telefon.

- Kommer du til å kontakte de frifunnede for å gratulere?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg føler ikke at jeg trenger å gjøre det. De leser sikkert media, så da ser de at jeg er glad for utfallet.

- Frykter du en anke i saken?

- Det kan jo selvfølgelig skje, men jeg håper virkelig ikke det. Denne saken har plaget meg mye, og den var en av grunnene til at jeg forlot Norge til fordel for Island tidligere enn jeg hadde tenkt. Jeg ville rett og slett komme meg unna saken, sier 33-åringen, som nå spiller for titteljagende Stjarnan.

Vil tilbake som trener Den tidligere Stabæk-, Nancy- og Vålerenga-spilleren, som ble overgangssakens kjerne sammen med unggutten Hermann Stengel, forteller at han stortrives med livet i hjemlandet Island.

- Jeg har det veldig godt her, bortsett fra drittværet. Det har ikke vært sommer i det hele tatt, sier han og humrer.

33-åringen røper samtidig at det langsiktige målet hans er å bli trener - helst i Tippeligaen.

- Jeg har noen år igjen av spillerkarrieren, men jeg skal utdanne meg som trener mens jeg spiller. Jeg begynner faktisk på trenerutdanningen i oktober, og planen er å ta alt av lisenser og kurs. Drømmen er å bli trener i Tippeligaen, sier han.