Gunnhild Corwin var folkereporter i Kongo

Svarte leserne.

(Dagbladet.no): Årets TV-aksjon går av stabelen 21.oktober, og i år er den tildelt UNICEFs arbeid med barn som er rammet av HIV/aids i Malawi og Zambia.

- Over halvparten av menneskene som smittes av HIV eller aids er mellom 15 og 24 år, forteller generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad, til Dagbladet.no.

Ett av satsningsområdene er opplysningsarbeid via idrett.

- Idrett er ett av flere satsningsområder. Gjennom idretten lærer barn og unge at man har en verdi, og får følelsen av å være en del av et større team. Idretten kan brukes for å formidle kunnskap om HIV og aids, sier Fløgstad.

Jobben med å formidle hva de innsamlede aksjonsmidlene brukes på går til helt vanlige mennesker. Fire utvalgte mennesker skal følge al følge UNICEFs prosjekter i enten Zambia eller Malawi.

Historiene vil bli sendt på NRK under oppkjøringen til årets TV-aksjon, som går av stabelen 21. oktober.

- Folkereporternes innslag blir sannsynligvis brukt i reklamebolker før TV-aksjonen, og antagelig også på selve aksjonsdagen, sier Fløgstad.

• Vil du søke som folkereporter for TV-aksjonen? Det gjør du her.

VIL DU BLI FOLKEREPORTER? Kjersti Fløgstad (t.v), generalsekretær i UNICEF Norge, og folkereporter Gunnhild Corwin har kanskje alle svarene du ønsker. Send inn spørsmål. Foto: Unicef/Privat
VIL DU BLI FOLKEREPORTER? Kjersti Fløgstad (t.v), generalsekretær i UNICEF Norge, og folkereporter Gunnhild Corwin har kanskje alle svarene du ønsker. Send inn spørsmål. Foto: Unicef/Privat Vis mer

• Se noen av bidragene fra fjorårets folkereportere her.

Gunnhild Corwin var folkereporter for Leger Uten Grenser i Kongo i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- På overflaten så landet som en meget vakker hage, men man trengte ikke å pirke så mye for å se at hagen hadde en bakgård, sier Corwin, som skjønte hvor bra hun har det i Norge da hun kom tilbake.

- Jeg har vel forstått den vanvittige urettferdigheten og skjevfordelingen det er i verden mye klarere, og har oppdaget hvor kravstore vi egentlig er i Norge. Reklamen med slagordet \'fordi du fortjener det\' fikk meg til å tenke da jeg kom tilbake fra Kongo, sier Corwin.

Har du spørsmål angående TV-aksjonen, eller vil du spørre Gunnhild Corwin om eventyret i Kongo?

FJORÅRETS TUR:</B> Gunnhild Corwin opplevde livet i Kongo på nært hold.