-  Gunstig for VIF

VIF trakk Trond Sollieds gamle klubb, Brugge, i Champions League-kvaliken. De møter belgierne i en gunstig periode: Rune Lange er skadd og flere spillere er solgt.

TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Lange forteller at det er et Club Brugge-lag i endring som eventuelt møter Vålerenga.

-  Vi har solgt fem av spillerne fra førsteelleveren i sommer, i tillegg til at jeg er skadd. Vi har ny trener, og det er kommet inn en del nye spillere. De siste ukene har man testet ut ulike formasjoner på trening, forteller Lange.

Var samkjørt

Han tror sånn sett det kan være et gunstig tidspunkt for Vålerenga å møte Brugge på.

-  Laget som sluttet sesongen i vår hadde spilt sammen i fire-fem år og var veldig samkjørt. Det laget VIF eventuelt møter har gått igjennom store utskiftninger og vil bare ha spilt en seriekamp før kvaliken. Sånn sett kommer tidspunktet uheldig for oss og heldig for Vålerenga, mener Brugge-spissen.

Lange oppdaget at han hadde revet av en muskel i leggen da han kom tilbake til Belgia etter ferien, og ble operert for tre uker siden. Fortsatt venter tre uker til med gips og krykker før han kan starte opptreningen.

Tilbake i januar

-  Veldig kjedelig, Champions League var min store målsetting for sesongen, og nå får jeg kanskje ikke være med i det hele tatt, sier Lange, som ikke regner med å være tilbake på fotballbanen før i januar.Brugges sportsdirektør Marc Degryse mener klubben kunne vært mer uheldige med trekningen.

SKADET: Rune Lange kan ikke spille en eventuell Champions League-kvalifisering mot Vålerenga. Foto: Ingun A. Mæhlum
SKADET: Rune Lange kan ikke spille en eventuell Champions League-kvalifisering mot Vålerenga. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

-  Vi kunne fått verre navn. Da tenker jeg på Udinese, Villareal og Shaktar Donesk, sier Degryse til Dagbladet.

Og påpeker at han snakker om navn.

-  Men det er ikke sikkert Vålerenga er lettere på banen, sier Degryse og ramser opp trener Rekdal, Iversen, Flo og Brocken.

Brukbar sjanse

-  Det bør være en god mulighet for at vi fyller Ullevaal, og vi har en brukbar sjanse til å slå dem ut, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.no

Degryse opplyser at Brugge vil ha speidere på plass til Vålerengas kamp mot Brann i morgen. Vålerenga spiller borte mot finske Haka i andre kvalifiseringsrunde i neste uke. Oslo-laget vant første oppgjør 1- 0.

GOD MULIGHET: Kjetil Rekdal.