GUNSTIG TREKNING: Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med seierstrofeet etter EM gull i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GUNSTIG TREKNING: Marta Tomac, Camilla Herrem, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic og resten av det norske laget med seierstrofeet etter EM gull i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-em for kvinner i Frankrike

Gunstig trekning for Norge i håndball-EM

Norge møter Tyskland, Tsjekkia og Romania i håndball-EM for kvinner i Frankrike. Det ble klart under tirsdagens trekning i Paris.

Den falt bra ut for laget til Thorir Hergeirsson. Norge er tittelforsvarer etter gullet i Sverige i 2016.

De tre andre gruppene i Frankrike-mesterskapet ser slik ut:

A: Danmark, Sverige, Polen og Serbia.

B: Frankrike, Russland, Slovenia og Montenegro.

C: Ungarn, Nederland, Kroatia og Spania.

EM går i perioden 30. november til 16. desember. Norge spiller sin innledningspulje i Brest (nordvest i Frankrike). Er laget blant de tre beste der, venter hovedrunde med tre nye kamper i Nancy, snaut 100 mil rett østover.

Der møter i så fall Norge lagene fra C-gruppen. Semifinaler og medaljekamper går i Paris 14. og 16. desember.

Oppsettet gjør at Norge ikke kan møte den andre store gullfavoritten i EM, vertsnasjon og VM-vinner i fjor Frankrike, før en eventuell semifinale. Det samme gjelder kapasitetslaget Russland (regjerende OL-vinner) samt Danmark og Sverige.

På topp

De norske håndballjentene er EM-dronninger med hele sju titler siden det første mesterskapet i 1994: 1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014 og 2016.

Det er høyst uklart om Nora Mørk spiller EM. Hun er i starten av opptreningen etter en alvorlig kneskade.

- Håndballmessig er det viktig for meg å være god når jeg kommer tilbake. Jeg har ikke lyst å ramle inn i noe mesterskap bare fordi jeg har et kne som holder, sa Mørk til NTB i midten av mai.