Gurglet sprit

Ole Einar Bjørndalen (26) gurglet 60 prosent rein sprit før start. I mål var han i lykkerus over seieren som gjør ham til tidenes mestvinnende skiskytter sammen med tyske Sven Fischer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Spriten dreper det som er av bakterier og påbegynnende halsonder. Like før VM er det ekstra viktig å være observant på slike ting. Og jeg forsøker jo å ikke svelge noe da, ler Ole Einar Bjørndalen - som tyr til alkoholtrikset etter anbefaling av skiskytternes lege Baard I. Freberg.

Godt smakte uansett den 18. seieren i verdenscupen.

Ingen menn har flere. Sven Fischer har like mange.

Fortsatt sulten

Allerede etter fellesstarten søndag kan nordmannen overta tronen alene - i det aller siste løpet før VM i slovenske Pokljuka.

Sjøl hevder Bjørndalen at han forsøker å holde slike tanker på avstand.

- Jeg fokuserer ikke så mye på å vinne min 19. seier. Forhåpentligvis vil jeg vinne mye mer, jeg har iallfall tenkt å gå i mange år til.

- Da er det ingen grunn til å ta opptelling ennå, sier en offensiv Bjørndalen.

Trodde ikke på seier

I går trodde han ikke engang på seier - selv ikke etter at han gikk i mål til suverent beste tid. Ole Einar var sikker på at seierssjansen gikk opp i røyk etter ett bomskudd på den stående serien.

Bakfra kom nemlig den franske verdenscuplederen Raphael Poirée - som skjøt fullt hus på standplass.

Men ektemannen til Liv Grete Skjelbreid Poirée holdt ikke samme fart i sporet - og tapte forspranget på 7,5 sekunder etter andre skyting.

Pluss 7,8 til.

- Jeg trodde ikke Raphael ville tape mer enn fem-seks sekunder på den siste sløyfa, og var sikker på at jeg hadde tapt. Etter hvert kom det en del snø i løypa og Raphael tapte nok noen ekstra sekunder på sitt høye startnummer.

- Denne gangen var tilfeldighetene på min side, sier Bjørndalen.

Feiret med fansen

I går kveld feiret han seieren med middag sammen med fan-klubben sin, som hadde tatt turen til Italia for å heie fram hjembygdas store sønn.

Verter: Kjæresten Nathalie Santers foreldre på Hotel Santer i Toblach - en drøy halvtimes biltur unna Anterselva.

- Det er rundt 300 innbyttere i Simostranda. Da er det bra at de klarer å reise 39 ned hit, sier en imponert Bjørndalen.PS! Anterselva er for øvrig Ole Einar Bjørndalens lykkearena: 7 av hans 18 seirer har kommet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer