- Guri, jeg blir styrtrik!

John Arne Riises nye superkontrakt med Monaco gir ham mellom fem og seks millioner kroner netto i året de neste sju åra - uten at han behøver å spille en A-kamp. Ikke rart han savnet å dele opplevelsen med kjæresten, Guri, i går kveld.

I går var broren og en kamerat på besøk hos John Arne, i tillegg til moren - Berit - som har vært John Arnes nærmeste hjelper og rådgiver under Monaco-oppholdet.

Bare far, Tormod, og kjæresten, Guri Havnevik, manglet for at kvelden skulle bli fullkommen.

- Synd de ikke får oppleve denne stunden sammen med meg. Hadde de vært her, skulle vi ha feiret skikkelig, sier John Arne.

Berit Riise karakteriserer sønnens nye kontrakt med følgende ord:

- Eventyrlig!

- Mamma er litt beskjeden, hun, fastslår John Arne.

Garantert

Den fornyede sjuårskontrakten er unik for en 19 år gammel nordmann.

Blant annet er den ikke prestasjonsavhengig. Det betyr at årsinntekten på mellom fem og seks millioner kroner netto, er garantert.

John Arne har også fått innfridd kravet om at Monaco betaler reise og opphold i en uke for to av hans familiemedlemmer annenhver måned.

- Agenten til John Arne (Anders Wallsten) har aldri hørt om en 19-åring som har fått en så god kontrakt, forteller Berit Riise.

Ny leilighet

Og John Arne hadde faktisk litt problemer med å forstå det økonomiske og sportslige omfanget av avtalen i går kveld.

- Det har vel egentlig ikke helt gått opp for meg hva dette handler om. Vi satt her og snakket om hva vi egentlig skal bruke alle pengene til. Foreløpig vet jeg ikke, men jeg regner med at moren min har en del planer...

- Men jeg skal i hvert fall investere i en ny leilighet med litt skikkelige saker, røper John Arne.

Møtt med skepsis

Skeptikerne snakket i munnen på hverandre da 17-åringen reiste til den franske storklubben i august i fjor. Men Monaco og nordmannen har vært gjensidig begeistret, og forhandlingene om den nye superkontrakten foregikk uten de store diskusjonene, og med John Arne nærmest som passiv og tilfreds tilskuer.

- Jeg fikk ekstra tenning av alle som fortalte meg at jeg ville mislykkes her borte. Da jeg reiste, var jeg ikke engang aktuell på U-21-landslaget. Nå er jeg fast der, og aktuell for A-landslaget, sier John Arne, som innrømmer at det finnes fallgruver.

<B>SUPERKONTRAKT: John Arne Riise</B> (19) er en av Norges yngste mangemillionærer.