Guri skal gjøre Marit rik

OL-dronningens nye sponsorrådgiver Guri Knotten Hetland lover at Marit Bjørgen ikke skal sponses av østerrikske energidrikker.

NY SPONSORRÅDGIVER: Marit Bjørgen (25) er Norges hotteste sponsor-objekt.   Rådgiver Guri Hetland t.v. hjelper Marit Bjørgen med det praktiske under offentliggjøringen av Teller-avtalen på Latter. Foto: TORMOD BRENNA
NY SPONSORRÅDGIVER: Marit Bjørgen (25) er Norges hotteste sponsor-objekt. Rådgiver Guri Hetland t.v. hjelper Marit Bjørgen med det praktiske under offentliggjøringen av Teller-avtalen på Latter. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Sveits-baserte Hetland begynner nå jobben med å selge et av norsk idretts mest ettertraktede sponsorobjekt.

- Jeg skal sikre at sponsorene får sitt, og at Marit får levert på en god måte slik at det ikke går utover treningen, sier Hetland til Dagbladet.

Marit Bjørgen starter sponsorjakten på bar bakke uten personlige sponsorer. Da hjelper det å ha vunnet tre OL-gull og fem medaljer totalt sist vinter.

- Sist sesong hadde hun bestemt seg for å gå fort på ski, påpeker Hetland som ikke er lei seg for at Bjørgen nå står helt fritt.

- Markedsverdien er absolutt høyere enn noen gang. Hun har ært en veldig god skiløper tidligere, men med tre OL-gull står hun veldig sterkt, sier Hetland.

- Millionklassen?

- Ja, det tror jeg. Hun og Petter Northug er de to største, mener Hetland.

35-åringen er ikke et ukjent skinavn. Byåsen-løperen er gammel landslagsvenninne med Bjørgen, har fire topp-10-plasseringer i verdenscupen, NM-vinner i stafett i 2008 og er gift med OL-mester Tor Arne Hetland som nå trener sprintlandslaget til Sveits.

Hetland opplyser at hun regner med at de første avtalene er på plass på forsommeren.

- Det er viktig for Marit at hun får med de riktige aktørene. Marit er 100 prosent i alt hun gjør. Hun vil bare ha sponsorer der hun er troverdig, forteller Hetland.

Sponsorbråket rundt Petter Northug og hans avtale med den østerrikske energidrikkgiganten Red Bull blir neppe gjentatt med Marit Bjørgen.

- Marit kommer nok ikke til å inngå avtale med Red Bull. Hun er bevisst rollen sin som forbilde, sier Guri Hetland.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Marit Bjørgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer