Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball

Guro (22) herjer i Toppeserien: - Jeg ser ingen grenser

Scorer flest mål og hylles av treneren. 

HAR SCORET ELLEVE MÅL: Guro Reiten har lyktes på et LSK Kvinner som ligger på andreplass i Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
HAR SCORET ELLEVE MÅL: Guro Reiten har lyktes på et LSK Kvinner som ligger på andreplass i Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen scorer flere mål i norsk kvinnefotball enn Guro Reiten. 22-åringen har elleve mål for LSK Kvinner i Toppserien. På de neste plassene følger et kobbel med seks mål.

- Hun har fått en kanonstart. Jeg ser ingen grenser for henne, sier trener Hege Riise til Dagbladet.

- Jeg har aldri vært en målscorer. Jeg er heller den som har lagt opp til mål. Men jeg sier «ja takk, begge deler», påpeker Reiten, som er hengende spiss.

Byttet klubb

LSK Kvinner ligger på andreplass i Toppserien, ett poeng bak Avaldsnes. Stabæk er nummer tre. Mye tyder på at kampen om gullet står mellom disse tre lagene.

Toppscorer Reiten kom fra Trondheims-Ørn før sesongen. 22-åringen har gått inn i rollen til Lene Mykjåland, og fått suksess på direkten.

- Jeg er overrasket over at jeg har scoret så mange mål. Men jeg er ikke overrasket over at vi spiller god fotball. Når du ser på trening og kvalitet, skal vi være der oppe og prege Toppserien.

12 mål

Hennes egen scoringsrekord i serien er 12 mål. Med bare åtte kamper spilt, kommer hun til å knuse denne så det suser etter.

LSK-SJEF: Hege Riise. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LSK-SJEF: Hege Riise. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Guro har scoret dann og vann, men ikke så regelmessig som nå, forteller Riise.

- Potensialet har ligget der hele veien. Men nå er hun på et lag som dominerer kamper og har ballen mye. Hun er en skarp avslutter. Det er få andre som har en venstrefot som henne.

Treneren påpeker at det nå er viktig å stabilisere seg på et høyt nivå. Reiten har 12 A-landskamper. Riise tror EM i sommer kommer litt for tidlig til at hun skal herje i mesterskapet.

Viktig erfaring

- Et EM-sluttspill er sportslig og mentalt krevende. Hun kan være god i enkeltkamper, men har ikke et jevnt, internasjonalt nivå inne ennå. Erfaringen hun tar med seg blir viktig, sier Riise.

LSK Kvinner satser knallhardt. I serien håper laget å kjempe om gullet. I Champions League er laget avhengig av en god trekning for å få suksess.

- Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

- Jeg går på skole og skriver bacheloroppgave i logistikk, forteller Reiten.

Gerrard

- Hvem er forbildet ditt på fotballbanen?

- Steven Gerrard er forbildet. Og mamma og pappa. Jeg har alltid vært fan av Liverpool. LSK Kvinner møtte Kolbotn lørdag og spilte 0-0.

- De har prestert under pari, sier den målsultne spilleren.

Hele Norges coronakart