Guro Fostervold og Carsten Skjelbreid

I morgen starter EM i håndball for kvinner i Danmark, og Norge møter Spania i første kamp. TV2 vil gi seerne en dekning fra strek til strek. For å gjennomføre dette har Guro Fostervold og Carsten Skjelbreid ansvaret for studiosendingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Håndball-finalen mellom Norge og Russland - under VM i 1999 - er fortsatt det programmet som er blitt sett av flest TV2-nordmenn. Nasjonens håndballjenter har fortsatt et godt grep på oss som drømmer, sover og spiser sport. TV2-sportens Guro Fostervold og Carsten Skjelbreid er de to som skal lose folket de ni dagene EM pågår.

Har de to spilt håndball sjøl?

- Jeg har aldri hatt sjansen til å spille håndball, det var ingen klubb der jeg vokste opp på vakre Nesjestranda, 15 minutter utenfor Molde. Så jeg ble pent nødt til å spille fotball, sier Guro.

- Guro er god til å spille fotball også, du skulle se hvordan hun trillet ball i hatt med flere av oss på jobben, sier Carsten, som har spilt håndball.

- Jeg spilte en sesong på guttelaget til Bergkameratene - BK-16. Jeg kunne skyte hardt, og det var også det eneste, fordi jeg hadde verken spenst eller fart.

UNDER EM-SENDINGENE skal Guro ha base i Bergen. Ved sin side håndballens Gudfader, Frode Kyvåg.

- Jeg er trygg på at det håndballfaglige blir ivaretatt, sier Guro over en kopp sjokolade. Carsten, som doper seg ned på kaffe og Cola Light, har også velkvalifisert fagstøtte i Danmark, ettersom Kjersti Grini er hyret som ekspertkommentator.

Norge har hatt håndball-landslaget i semifinaler i nesten hvert eneste mesterskap de siste åra, og interessen i våre førjulsstuer blir nok ikke mindre nå, sjøl om julebordene står i kø.

- Hvor sportsinteressert må en være for å jobbe med sport på tv?

- Jeg er nok godt over gjennomsnittet interessert, svarer Guro.

- Bandy også?

- Nei, det spilles ikke bandy i Molde, er du veldig opptatt av bandy? Vi svarer ikke, men tenker på en dobbel brandy.

EGOISME ER IKKE BRA, men hvor sjølopptatt blir dere av å jobbe i i ruta?

- Jeg tror ikke vi blir så veldig sjølopptatte, men vi er sjølsagt opptatt av at sendingene vi har skal bli best mulig, sier Guro.

- Enig, vi blir ikke sjølopptatte, heller tvert i mot. Vi blir veldig opptatt av å gjøre en best mulig jobb, sier Carsten, som med et verbalt froskeskudd skryter av Guro.

- Hun er uten tvil Norges beste kvinnelige sportsanker, helt ærlig. Hun er trygg, løs og ledig. Hun har bevist at hun er faglig trygg, og det gjelder for alle som jobber med sport, vi må vise at vi har en viss peiling på hva vi holder på med. Samtidig er det et uhøytidelig og godt miljø i vår avdeling, det er ingen som tar seg så veldig høytidelig.

FOSTERVOLD RØDMER en smule, mens Carsten fortsetter med å skrive hvilken tv-reporter han mener er den beste og havner i CNN. Carsten har fartstid fra nyheter og radio.

Da Guro kom til TV-sporten påsken 2000, ble hun, ifølge Carsten, pælmet inn i direktestudio.

- Den sendingen husker jeg nesten ingenting fra, fordi jeg var så nervøs. Men jeg husker at hjertet mitt slo så hardt at jeg fryktet at seerne ville se det, sier Guro, som nå har etablert seg som et solid sportsanker i en tv-verden stint av journalistgutter som tror de er menn. Eller var det omvendt?

- Det blir mye sitting de nærmeste dagene. Hvordan kobler dere ut, fyll eller trening?

- Det siste. Jeg er ikke inne i en så veldig god treningsperiode akkurat nå, men jeg liker å sykle og gå lange turer i tillegg til økter på treningsstudio. Det hender jeg også er med bedriftslaget i fotball. Folk er veldig forskjellige på hvordan de skal slappe av etter jobb, noen liker å være veldig sosial og gå ut på byen. Noen ganger kan det være ok, men det er også bra å komme seg hjem og lese en bok eller krype opp i sofaen og se en bra film eller serie på tv, sier Guro.

Carsten liker også å holde kroppen i form:

- Ski og alpint og sykkel.

FORUTEN FOSTERVOLD OG Skjelbreid består årets TV2-lag av Harald Bredeli og Bent Svele som kommentatorer under Norges kamper, mens Thor Eggen tar danskene på straken.

- Interessen for håndball er stor fordi vi har flere profiler. Vi kommer til å legge vekt på Norges kamper sjølsagt, men vi tror også det er stor interesse for hva Danmark gjør, derfor blir det også godt fokus på hva de gjør på hjemmebane, sier Carsten.

- Hvem vinner EM?

- Jeg tror vi hevner VM-tapet fra 1999 og slår Russland i finalen, men da må forsvaret og keeperne fungere. Det har de ikke gjort i treningskampene. Danmark tar bronse.

- Jeg tror nok de tre sammen lagene vil være med i finalene, men i en noe annen rekkefølge. Jeg liker best å være optimist, men jeg tror Russland vinner foran Norge og Danmark. Hva tror du da?

- Russland, Danmark, Jugoslavia og Norge.

CARSTEN OG GURO GÅR ut av kaféen. Vi følger etter og spør om hvordan de jobber med diksjonen.

- Jeg tror min diksjon er bra, jeg snakker tydelig, men samtidig ler jeg nesten alltid inne i meg da jeg må lese tippepremiene og sier kronar. Fjorten tusen kronar.

- Si kroner da vel?

- Kronar.

I morgen er kronene danske for alle penga. Uansett håndballrikets tilstand.

Guro Fostervold: 28 år: bor i Bergen: ugift: kjører sykkel<p> Carsten Skjelbreid: 30 år: bor i Oslo og Bergen: gift: kjører trikk og sykkel </B>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer