Guro Fostervold slutter i TV 2

Etter 13 år forlater hun kanalen til fordel for konkurrenten.

SLUTTER: Guro Fostervold bekrefter at hun takker for seg etter 13 år i TV 2. 
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
SLUTTER: Guro Fostervold bekrefter at hun takker for seg etter 13 år i TV 2. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter å ha jobbet som sportsanker i TV 2 siden 1999, takker Guro Fostervold (37) nå for seg, og forlater kanalen til fordel for konkurrenten Viasat, skriver God kveld Norge.

Allerede i forrige uke omtalte Seoghør.no saken, mens Fostervold ikke bekrefter påstandene før nå.

- Jeg blir helt... det er rart bare å snakke om det nå. Det er veldig vemodig. Men samtidig så var timingen og situasjonen slik at det ble naturlig å gå videre. Det er en vemodig dag, og jeg har bare gode ting å si om TV 2 og alt jeg har lært der, sier Fostervold til God kveld Norge.

- Samtidig gleder jeg meg til å ta fatt på en ny, spennende jobb.

Pendler mellom Norge og Danmark Fostervold giftet seg med håndballspilleren Håvard Tvedten (33) i et sommerbryllup i Molde i 2009, og sammen har de sønnene Luka Tobias (2) og Daniel Leander (1).

Fostervold og Tvedten traff hverandre for første gang da hun var på jobb for TV 2 under håndball-VM for menn i Tunisia vinteren 2005.

Sommeren 2006 flyttet hun til Spania der Tvedten var proffspiller i til sammen fem år. I 2008 kunngjorde Tvedten forlovelsen dem imellom:

«Vi har hatt frihelg og den er blitt benyttet godt. Veldig godt. Har vært i Italia og fått kjenne smaken av sommer. OK. Gode nyheter spres fort. Og bare for å ha bekreftet det en gang for alle. Jeg har fridd til Guro og fått ja,» skrev han på sin hjemmeside.

Nå bor den lille familien i København, der Tvedten spiller for håndballklubben Aalborg. Fostervold skal derfor pendle mellom Danmark og Norge når hun starter i den nye jobben på sensommeren.

- Beklagelig TV 2s sportssjef Bjørn Taalelsen sier til God kveld Norge at han er lei seg over å miste Fostervold til den konkurrerende kanalen.

- Hun har jo vært en sterk merkevare for oss i TV 2. Jeg beklager at Guro slutter i TV 2 og synes det er trist, sier han til nettstedet.


SPORTY PAR: Guro Fostervold og Håvard Tvedten traff hverandre under håndball-VM i 2005. Nå er de gift og har to barn sammen. 

Foto: Eirik Helland Urke
SPORTY PAR: Guro Fostervold og Håvard Tvedten traff hverandre under håndball-VM i 2005. Nå er de gift og har to barn sammen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer