<strong>MENTALT OVERTAK:</strong> Tidligere håndballspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad mener at Larvik har det mentale overtaket før mesterligafinalen i ettermiddag. Hun mener også at Cecilie Leganger blir lagets viktigste spiller.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
MENTALT OVERTAK: Tidligere håndballspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad mener at Larvik har det mentale overtaket før mesterligafinalen i ettermiddag. Hun mener også at Cecilie Leganger blir lagets viktigste spiller. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Gustad: Larvik har det mentale overtaket

Mener Leganger blir viktigst i snuoperasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ettermiddag møter Larvik Györ i den andre av de to Champions League-finalene. Györ vant første oppgjør 24-21, som ble spilt i Larvik i forrige uke, og har tre mål i sin favør før returoppgjøret i dag.

Tidligere håndballspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad tror det er langt fra umulig at Larvik kan snu dette.

- Det kan de absolutt. Det har de vist på bortebane før, blant annet i semifinalen mot Krim Lubljana, da de tapte med to mål i første kamp. Jeg mener det er 60-70 i favør Györ, sier hun til Dagbladet.

Mental fordel Gustad mener at de rutinerte landslagshodene i Larvik taler i deres favør.

- De er sterke mentalt, og vant til støy og presset som venter. Györ har også rutinerte spillere, men mentalt mener jeg Larvik er bedre, sier hun.

I tillegg mener hun at Györ kan få seg en knekk. De har tapt sju avgjørende kamper i Champions League før, og er trolig sultne. Men om det blir jevnt, kan dette nesten-spøkelset dukke opp, noe som igjen taler i Larviks fordel.

Mye å gå på Gustad mener også at Larvik har mye å gå på i forhold til forrige kamp.

- Da var det ingen tvil om at Györ var best. Angrepsspillet til Larvik var ikke bra, sier hun.

Cecilie Leganger gjorde en god kamp i Larvik, og blir også uhyre viktig i ettermiddag.

- Hun blir den viktigste spilleren. Hun må storspille. Ellers er vi avhengige av at bakspillerne putter. Sulland kan vi trekke frem, men vi vet også at Katrine Lunde Haraldsen (målvakt, Györ) liker å plukke skuddene hennes. Derfor blir de andre vel så viktige, avslutter Gustad.

Kampen starter klokken 15.15.

<strong>EKSPERT:</strong> Tidligere håndballspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad.
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
EKSPERT: Tidligere håndballspiller og TV 2-ekspert Randi Gustad. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer