REISER HJEM: Tysklands-oppholdet til Gustav Valsvik er over. Den tidligere Braunschweig-stopperen er klar for spill i Rosenborg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REISER HJEM: Tysklands-oppholdet til Gustav Valsvik er over. Den tidligere Braunschweig-stopperen er klar for spill i Rosenborg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Gustav Valsvik signerer for Rosenborg

Gustav Valsvik klar for Rosenborg

Tysklandsproffen Gustav Valsvik ble fredag presentert som Rosenborg-spiller. Midtstopperen er klubbens første nye spiller under trener Eirik Horneland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Valsvik har skrevet under en fireårskontrakt med trønderne. De siste sesongene har han spilt for Eintracht Braunschweig, som forrige sesong rykket ned til 3. Bundesliga.

– Dette er en kjempefin overgang for meg nå. Jeg er kjempestolt og glad for å komme til Norges største klubb, og ser fram til å spille for Rosenborg og foran Kjernen, sier Valsvik til rbk.no.

Det var ventet at den tidligere Sogndal- og Strømsgodset-spilleren kom til å bytte klubb i januarvinduet. Tiden i Eintracht Braunschweig mener han for det meste var bra.

– Der har jeg hatt to fine år, og så gikk vi på en smell i det siste halvåret, så den siste tiden har ikke vært så bra. Men opplevelsen og erfaringen jeg har tatt med meg derfra har vært kjempebra.

Horneland tok over som RBK-trener tidligere i måneden. Han sier klubben lenge har vært på utkikk etter en venstrebeint midtstopper.

– Vi skal spille mye kamper i år, og vi trenger bra dekning på alle plasser. Gustav har en veldig sterk kampmentalitet – en flott duellspiller. I tillegg har han en flott venstrefot, og er god i oppspillsfasen, sier Horneland til klubbens nettsted og fortsetter:

– Jeg liker også at han har store ambisjoner, og synes han har utviklet seg bra i Tyskland. Han har fått med seg god erfaring og er veldig godt trent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer