FORTSETTER I KIL: Tony Gustavsson har hatt brukbar suksess i sin korte periode i Kongsvinger. Nå fortsetter svensken i jobben også etter VM-pausen.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
FORTSETTER I KIL: Tony Gustavsson har hatt brukbar suksess i sin korte periode i Kongsvinger. Nå fortsetter svensken i jobben også etter VM-pausen.Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Gustavsson forlenget med Kongsvinger

Fortsetter ut 2010-sesongen med opsjon på to nye år.

||| (Dagbladet): Parallellene ble trukket til Brian Cloughs korte og turbulente regjeringsperiode i Leeds United høsten 1974 da Kongsvinger ansatte Tony Gustavsson som hovedtrener i 44 dager - det samme antallet dager legendariske «Cloughie» ble værende på Elland Road.

Gustavsson har imidlertid hatt langt mindre å stri med på Gjemselund, og fått etablert en brukbar struktur i et KIL-lag, som gir håp om fortsatt tippeligatilværelse i Glåmdalen utover årets sesong.

Den eneste grunnen til den korte kontraktslengden, var at Gustavsson skal være ekspert for SVT under VM i Sør-Afrika, og det var gode muligheter for at svensken skulle fortsette i jobben etter sommerpausen.

Nå har han skrevet under på en kontraktsforlengelse som gjør ham til KIL-trener ut 2010-sesongen med en opsjon på to år til, melder Kongsvinger i en pressemelding.

- Vi ønsket veldig gjerne å ha med Tony videre, og er selvfølgelig nå glade for at det er i boks. Vi er overbevist om at han er den rette til å lede og utvikle laget fram til det som forhåpentligvis blir Tippeligaspill også i 2011, sier sportslig leder Morten Kristiansen.

Kongsvinger lå på nest siste plass med bare fire poeng da Gustavsson overtok jobben Trond Amundsen overraskende forlot i april. Fem serierunder seinere, ser alt