RØDT? Viking-keeper Rune Almenning Jarstein har akkurat felt Bobbie Friberg da Cruz og gitt straffe til Kongsvinger. Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
RØDT? Viking-keeper Rune Almenning Jarstein har akkurat felt Bobbie Friberg da Cruz og gitt straffe til Kongsvinger. Foto: Marius Torgersrud, ScanpixVis mer

Gustavsson mener Jarstein skulle fått rødt kort

- Gustavsson oppfordret spillerne til å få ut folk, raste Hareide.

|||KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Viking 1-1

Like før pause i gårsdagens oppgjør ble Bobbie Friberg da Cruz meid ned av en klønete Rune Almenning Jarstein.

- Vi blir snytt for en utvisning i straffesituasjonen. Han (Jarstein) skulle vært vist ut, sa Gustavsson etter kampen i går.

I kampens hete løp Riseth 70 meter for å snakke med dommer Ken Henry Johnsen. KIL-kapteinen ga dommeren klare instrukser om hva klubbens nye trener mente om avgjørelsen.

Det gjorde Åge Hareide forbanna.

- Treneren ba Riseth løpe opp, og er det noe jeg ikke liker er det når trenere oppfordrer spillerne til å få folk ut. Det er bare idiotisk, sier Hareide og fortsetter.

- Jarstein var ikke sistemann i situasjonen. Ballen var i lufta når han får en motspiller i ryggen. Ikke snakk om at det var rødt kort. Dommerne tar avgjørelsen. Når trenerne skal prøve å påvirke er det ikke fair play lenger, mener Hareide.

Olav Tuelo Johannesen scoret på straffen, men Kongsvinger klarte ikke å følge opp den gode første omgangen etter pause.

— Det var okei. Spillerne viste god «attityd» i kampen. Vi ble trøtte i andre omgang, men forsvarer oss bra. Alt i alt var det et greit resultat, men det er litt å jobbe med, sa trener Gustavsson til Dagbladet etter kampen.