«Gutan» rundspilte tafatte Vålerenga

- Vi tapte mot et bedre lag, sier Andresen.

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Vålerenga 3-1

Et heltent Tromsø-lag rundspilte til tider et tamt Vålerenga-lag, og tok en fullt fortjent 3-1-seier på Alheim.

- Vi sa på forhånd at det kom til å bli en underholdende kamp i dag, og det ble det. Jeg synes vi står for det meste av underholdningen, det var tidvis strålende angrepsspill. Vi kom med mange folk samtidig, det var trykk i kontringene våre og vi fylte opp godt i boks. Vi scoret tre mål, men det kunne vært flere, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

- Vi taper mot et bedre lag. Tromsø spiller veldig bra, de er godt organisert bak og vanskelige å slå. Vi gir bort noen billige mål, som gjør at vi havner bakpå, sier Martin Andresen etter kampen.

- Vålerenga har hatt marginene på sin side så langt i år, men ikke i dag. Hit kommer man ikke med flaks, sier Tromsø-kaptein Miika Koppinen.

To spisser TIL la om til to spisser etter at den offensive midtbanespilleren Thomas Kind Bendiksen måtte melde forfall til kampen. Benkesliter Steffen Nystrøm fikk sjansen ved siden av Zdenek Ondrasek.

Mens Vålerenga-spillerne så ut til å mistrives i snøværet i Tromsø, fant hjemmelagets nye spisspar tonen med en gang.

TIL tok initiativet fra første spark på ballen, og Vålerenga, som åpenbart savnet André Muri og Kristofer Hæstad, slapp aldri ordentlig til i kampen.

To på to minutter  Både Nystrøm og Kara var tidlig frampå med relativt store sjanser, men det var Zdenek «Kobra» Ondrasek som først fikk nettkjenning.

Hans nye spissmakker la inn fra venstre, og tsjekkeren klemte til på hel volley fra sekstenmeteren. Ballen stusset to ganger i bakken før den traff nettmaskene bak tidligere TIL-målvakt, Lars Hirschfeldt.

Det ble ikke noe hyggelig gjensyn med Alfheim for Hirschfeldt. Bare to minutter senere økte Magnus Andersen ledelsen.

FORTJENT SEIER:Tromsø tok en fullt fortjent seier over Vålerenga på Alfheim lørdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FORTJENT SEIER:Tromsø tok en fullt fortjent seier over Vålerenga på Alfheim lørdag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Dawda Leigh slo en horribel tversoverpasning langs egen sekstenmeter, og TILs målfarlige høyrekant var våkent frampå og banket ballen utagbart innenfor stolpen.

Vålerenga var nær ved å få en farlig sjanse like før pause. Marcus Sahlman fikk et dårlig mottak på et tilbakespill, men klarte akkurat å komme Marcus Pedersen i i forkjøpet og få ballen unna.

Kjørte på etter pause Gutan fortsatt der de slapp etter hvilen, og det tok bare fire minutter før Ondrasek fikk en farlig sjanse. Men Hirschfeldt gjorde seg stor og fikk slått ballen ut til corner.

TIL fortsatte å trykke på, og åtte minutter ut i andre omgang scoret Andersen nok en gang. Anført av Thomas Drage og innbytter Saliou Ciss angrep hjemmelaget med flere mann. Ballen gikk gjennom hele feltet og endte hos Andersen, som umarkert kunne øke til 3-0. 

Fire minutter før slutt fikk gjestene et trøstemål. Innbytter Mohammed Fellah hadde bare vært på banen i overkant av ett minutt da han klinket til fra spissvinkel. Suseren gikk vakkert i mål bak Benny Lekstrøm. TIL-keeperen erstattet Marcus Sahlman tjue minutter ut i andre omgang.

Vålerenga har ikke slått TIL på Alfheim siden 2009. Det var i cupen. I eliteserien må vi helt tilbake til 2006 for å finne sist hovedstadslaget reiste hjem fra Tromsø med tre poeng.

I neste rundt besøker TIL Strømsgodset i Drammen, mens Vålerenga tar imot tabelljumbo Stabæk hjemme på Ullevaal.

PS. Som en hyllest til nylig avdøde Gunnar Sønsteby, blant annet kjent som Nr. 24, entret Vålerenga-spillerne banen i hvite trøyer med nummer 24.

FORNØYD: Per-Mathias Høgmos elever rundspilte tidvis gjestene fra hovedstaden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FORNØYD: Per-Mathias Høgmos elever rundspilte tidvis gjestene fra hovedstaden. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer