- Gutta fortjener hver eneste krone

Jeg har ikke peiling på regnskap, men hører om overskridelsene. Det første jeg vil si i den sammenheng er at vi overhodet ikke har sløst med ei krone. Og ikke skjønner jeg annet enn at A-landslaget til de grader er nødt til å gå i pluss. Det er jo flaggskipet og det som holder liv i hele virksomheten.

Og ikke skjønner jeg annet enn at A-landslaget til de grader er nødt til å gå i pluss. Det er jo flaggskipet og det som holder liv i hele virksomheten.

Fra mitt ståsted kan jeg ikke se at det er en eneste post vi kan kutte på. Går man regnskapet etter i sømmene - ja, kanskje - men det har vi proffe folk til å ta seg av. Og derfor mener jeg det vi har brukt er vel anvendte penger. Spillerne fortjener hver eneste krone vi har investert for å gjøre landslaget best mulig.

Noen hundre tusen

For det første: Overskridelsene til observasjoner i utlandet skyldes de motstanderne vi har hatt i EM-kvalifiseringen. Der har vi nok brukt noen hundre tusen kroner ekstra uten at det spiller noen rolle. For det koster mye penger å forberede seg grundig mot lag som Georgia og Albania. Og vi kan jo ikke - sjøl om flybilletten til Tbilisi er åtte ganger dyrere enn det vi hadde fått som utgift om vi hadde vært i gruppe med Sverige og måtte dra til Stockholm - kutte ut å se motstanderne av den grunn.

Fotballforbundets målsetting er å være gjennomført proffe på forberedelser av enhver art. På det området vil vi være best i verden. Og derfor kan vi ikke snu på krona når det gjelder ting som kan få innvirkning på resultatet av en fotballkamp. Det må koste det det koster.

Tung kostnad

For det andre: Spillernes flybilletter er blitt dyrere fordi vi nå stort sett flyr til full pris eller arrangerer dyre charterturer. Dette er en tung kostnad som skyldes onsdagskampene og det faktum at vi ikke får med oss de rabattene flyselskapene gir når man er borte mellom natta fra lørdag til søndag. En annen ting som gjør at vi ofte må reise på urabatterte billetter, er klubbenes ønske om å få spillerne tilbake til trening så fort som mulig etter en landskamp. At vi er fleksible på dette området, og tar de kostnadene det medfører, betyr veldig mye for klubbene. Det er en viktig investering, det gjør samarbeidet med klubbene mye lettere og det kan måles i de positive tilbakemeldingene jeg får fra forskjellige managere rundt omkring.

Oppnådd resultater

For det tredje: Bonusene blir nevnt som en budsjettsprekk og det må man jo bare være glad for. Det betyr at vi har oppnådd resultater bedre enn forventet. Og nevner man den ekstra hjemmekampen mot Tyskland som en ekstra utgift, så skjønner jeg ingen ting.

En landskamp Ullevaal og mot en verdensnasjon som Tyskland jo være et pluss i regnskapet.

VM-gruppa vi er trukket i vil ikke gjøre det mulig å kutte i kostnadene. Slik jeg ser det må det budsjetteres annerledes. For nå skal vi forberede oss mot - og ikke minst møte - nasjoner som Ukraina, Armenia, Hviterussland og Polen.

Det kommer til å koste veldig mye penger.

Fortalt til Morten Pedersen

FORTJENT LØNN: Landslagssjef Nils Johan Semb er ikke i tvil om at Kjetil Rekdal, Andrè Bergdølmo, Roar Strand, Frode Olsen, Erik Mykland og de øvrige landslagsgutta fortjener hver krone de tjener.