- Gutta gir aldri opp

Berg om Lyn-guttas sluttspurt.

ULLEVAAL (Dagbladet.no) FC Lyn Oslo - Viking FK 1-1.

Etter en tøff og jevn kamp på Ullevål endte det med poengdeling. Viking var til tider det beste laget, men et bestemt og ivrig Lyn-lag med en keeper av internasjonal klasse ville det annerledes.

Lyn-trener Henning Berg var fornøyd med spillernes innsats etter uavgjort mot Viking, men Lyn-treneren innrømmer at Viking muligens var det beste laget.

- Viking var veldig gode, men vi kom tilbake og viser god fysisk og mental styrke, sier Berg til Dagbladet.no etter kampen.

- Vi har mye å jobbe med både defensivt og offensivt, men gutta gir aldri opp og ser muligheten til å ta poeng.

Viking-trener Uwe Rösler var også fornøyd etter kampslutt.

- Vi spiller veldig bra. Bra innsats og et stort steg fremover, sier Rösler som tok seg tid til å skryte av Lyns svenske keeper.

- Vi gjør Eddie til banens beste. Han var bra.

SUSER: Jone Samuelsen ladet kanonen, og Eddie Gustafsson måtte gi tapt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SUSER: Jone Samuelsen ladet kanonen, og Eddie Gustafsson måtte gi tapt. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Blå dominans i første

Viking startet første omgang best og trillet ballen fint mellom jagende Lyn-spillere.

Kampens første mulighet kom etter 12 minutter. Peter Ijeh fikk stå alene på fjorten meter og med sin ellers dødelig høyrefot satt han ballen en meter utenfor stolpen til Eddie Gustafsson.

Alexander Ødegaard var strålende for Viking i vårsesongen og på den første omgangen så virket det ikke som om han hadde tenkt å nøye seg med det.

For Ødegaard var gang på gang farlig frempå og tok med seg Lyns Magne Simonsen på løpetur etter løpetur. Noen ganger med hell, andre ganger ikke.

23 minutter var pasert når Ødegaard tok med Simonsen med på enda en løpetur.

Simonsen rygget fint, men Ødegaard la ballen bak til Jone Samuelsen som hadde ladet kanonen. Skuddet gikk utagbart ned i Gustafssons venstre hjørne.

- På en bedre dag ville jeg kanskje tatt den, sier Gustafsson selv om målet.

- Gutta gir aldri opp

Lyn kom mer med i kampen etter hvert og Kim Holmen, som allerede hadde markert seg med et par skuddforsøk, fikk en gigantmulighet rett før sidebytte.

Den lynraske spissen sto helt alene når Shane Stefanutto kom inn fra venstre. Innlegget var perfekt og alt Holmen trengte å gjøre var å få foten rundt ballen, men forsøket gikk svakt utenfor.

Midtbanekrig
Viking tok initativet i kampen etter sidebytte og midtbanetrioen Samuelsen, Stokholm og Danielsen jobbet utrettelig og ga aldri Lyns midtbane tid til å slå pasningene de ville.

- Viking var det beste laget og spilte veldig bra helt til det var 20-25 minutter igjen og vi fikk litt mer rom, sier Henning Berg.

Lyn våknet mer og mer, men kom aldri til de store mulighetene som trengtes for å bryte ned et tett og kompakt Viking-lag som spilte lurt og trillet ball og satset på kontringer.

Lyn fikk ikke til stort og kunne fort ha sluppet inn flere mål hvis det ikke hadde vært for keeper Eddie Gustafssons fingertupper.

- That’s football

Viking har hatt en tendens til å slippe inn mål på slutten av kampene i år og selv om det lenge så ut til å gå veien for Uwe Rösler og Viking så ville Espen Hoff og Endre Fotland Knudsen det annerledes.

Erling Knudtzon stormet fremover på høyre og la ballen 45 grader ut til Espen Hoff som dyttet videre til Endre Fotland Knudsen som lurte ballen i høyre hjørne.

- Et bra angrep, sier Berg.

Uwe Rösler tar det hele med ro og vil ikke fordele skyld.

- That’s football. Thomas (Myhre red.anm) kunne ikke se det og han sto en kjempebra kamp og trenger tid på å bli den beste keeperen i Norge, sier Rösler.

Dermed endte det med en fortjent poengdeling på lagene i årets første høstsesongkamp.

KOM TILBAKE: Endre Fotland Knutsen (tv) lurte ballen inn i mål bak Vikings keeper Thomas Myhre mot slutten.