- Gutta har lagt ekstra press på seg selv

Henning Berg om spillernes nakenbilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lyn-spillerne Lars Kristian Eriksen og Christian Brink ba om oppmerksomhet da de stilte opp nakne for gratisbladet Shutter.

Det har de fått rikelig av, ikke minst fra lagkameratene, som har fått mobbe-ammunisjon for flere måneder fram i tid.

Det samme har nok motstanderfansen i Tippeligaen fått. Trener Henning Berg håper spillerne hans tenkte gjennom konsekvensene før de stilte opp til fotografering.

- At det ville bli mye oppmerksomhet var innlysende. Det håper jeg de var klar over, og at de kan håndtere, sier Berg til Dagbladet.no.

- Ganske uskyldig

Han hadde en prat med Christian Brink før bildene sto på trykk, og spurte om de var forberedt på det som ville komme. Berg innser at det bildene ikke er hverdagskost, men synes de var ganske uskyldige.

- Helt nakne var de vel ikke? De viser heldigvis ikke alt. Dette er først og fremst noe de har gjort i privat regi, og jeg synes det er ganske uskyldig. Man ser mye krig, vold og fattigdom i verden, og da blir ikke dette store saken i sammenligning. Gutta har valgt å gjøre dette selv, og må stå for det. Det er ikke mer enn det, sier Berg.

Han er ikke bekymret for at bildene skal føre med seg negativ oppmerksomhet.

BLIR ERTET: Men Lars Kristian Eriksen (t.v.) mener ingenting er bedre enn å bli hetset av motstanderfansen. Faksimile: Shutter
BLIR ERTET: Men Lars Kristian Eriksen (t.v.) mener ingenting er bedre enn å bli hetset av motstanderfansen. Faksimile: Shutter Vis mer

- De er privatpersoner, selv om de jobber for Lyn og er rollemodeller for klubben. Det er grenser for hva de kan gjøre utenom banen selvsagt. Men de er ikke blitt arrestert, og har ikke vært ufine mot noen. Når fotballspillere stiller opp på sånt vil det bli reaksjoner, men så lenge de har vett og mentalitet til å håndtere det ekstra presset de har lagt på seg selv, er det greit for meg, sier han.

- Kunne du stilt opp på noe lignende i dine glansdager?

- Nei, det hadde jeg nok ikke gjort, svarer Berg - vet vitende om at Sir Alex Ferguson neppe hadde hoppet i taket av begeistring.

Han ser også verdien av å ha spillere i stallen som tør å skille seg ut.

- Vi vil ikke bare ha A4-gutter heller, at de tør å gjøre det viser at de har egne meninger og mot. De har i hvert fall selvtillit og tror på seg selv, sier Berg.

Mobbet av Bjørn Helge Riise

Lars Kristian Eriksen humrer godt når han hører at bildene har spredt seg til svenske nettaviser. Han har ikke fått noen negative reaksjoner på stuntet.

- Det har vært utelukkende positivt, selv om en del vil gjøre narr. Jeg har fått et par meldinger fra Bjørn Helge Riise, som skriver at det er Homsepatruljen neste. Men han har vel ikke så mye han skulle ha sagt, sier Eriksen til Dagbladet.no.

- Gutta har lagt ekstra press på seg selv

- Har du snakket med Henning Berg?

- Jeg vet at han har snakket med Christian (Brink). Han spurte om vi var klar over at det ville bli mobbing. Men ingenting er bedre enn tyn fra bortefansen. Jo mer, jo bedre, sier Eriksen kjekt.

<B>SYNES BILDENE ER USKYLDIGE:</B> Men Henning Berg ville ikke stilt opp på noe lignende i sin karriere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer