- Gutta har takket meg for ærligheten

Landslagssjefen angrer ikke på utskjelling.

MANN FOR SITT ORD: Stig Kristiansen har ingen problemer med å stå for utskjellingen han leverte av de norske U23-guttene, etter at 39. plass ble det beste resultatet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MANN FOR SITT ORD: Stig Kristiansen har ingen problemer med å stå for utskjellingen han leverte av de norske U23-guttene, etter at 39. plass ble det beste resultatet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RICHMOND (procycling.no): Etter norsk fiasko og 39.-plass rant det over for landslagssjef Stig Kristiansen:

 - Jeg er eitrende forbannet. De kjørte som 15-16-åringer, tordnet landslagssjefen på TV2 etter målgang.

Dagen derpå, og etter at U23-laget tok en kvarters oppsummering på utøverhotellet, står den tidligere proffsyklisten for den tøffe karakteristikken han delte ut.

 - Angrer du på måten du omtalte rytterne dine på TV?

 - Det er min stil, fastholder han overfor procycling.no.

 - Guttene har takket meg for å være ærlig med dem. Det er ingen vits i å prøve og pakke det inn, og alltid stryke gutta med hårene. At de alltid skal tro at de har gjort en god jobb, og prøve å finne unnskyldninger når de ikke har klart å gjøre det vi var enige om. Det er de skuffet over, og det er jeg skuffet over.

 - Du pleier å gi slike tilbakemeldinger?

 - Vi har hatt stor suksess med det tidligere. Det har vært et par episoder der guttene har løst arbeidsoppgavene dårlig. For eksempel under EM i fjor og under tredjeetappen i årets Tour de l'Avenir. Da er det lov å si ifra. I går gikk dårlige prestasjoner utover Truls (Engen Korsæth) og Anders (Skaarseth) som prøver. Men når laget ikke løser oppgavene kollektivt, går det utover de som prøver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.