Gutta heier på Anette

Landslagsgutta synes det er kult at også jentene lufter seg i hoppbakken.

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): - De kan hoppe like langt som oss, bare de får fart nok, sier Anders Bardal (20) til Dagbladet.

Samtidig med at Bardal, Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Kim Roar Hansen, Tommy Ingebrigtsen, Lars Bystøl og Henning Stensrud ankom helgas verdenscuparena Willingen i går, ble det klart at jentene får hoppe i Holmenkollen for fjerde året på rad i mars.

Det fikk Anette Sagen (18) i fyr og flamme.

- Helt supert. Jeg gleder meg allerede, sier verdens beste hoppjente om gladnyheten fra Kollen-general Rolf Nyhus.

- Jente-VM i 2009

- Det er klart jentene skal hoppe i Kollen. Vi har hatt jenterenn i tre år, og kommer som vanlig til å invitere de beste utlendingene sammen med landslagsjentene. Kollen er også den første bakken i verden med egen kvinnelig bakkerekord. I VM i 2009 skal vi ha egen jenteklasse. Det lover jeg, sier Rolf Nyhus til Dagbladet.

- De beste jentene kan også hoppe skiflyging. Jeg har sett 200-metershoppet til østerrikske Daniela Iraschko (19) på TV. Det var tøft av henne å henge på hele veien. Jeg har ikke noe imot at jenter hopper på ski, bare jeg ikke taper for dem, sier Bardal muntert.

- Bedre enn gutta

- Når jenterekorden i skiflyging er 200 meter, må de selvsagt få hoppe i Kollen. Selv om jeg aldri tror skihopping blir noen stor jentesport, er jeg sikker på at de beste jentene kan gjøre det veldig bra i bakken, sier Bjørn Einar Romøren (21).

- Gøyalt miljø

Sigurd Pettersen (22) er også for at jentene må få slippe til, både i 120-metersbakker og skiflyging.

- Miljøet blir litt annerledes og mer gøyalt når det er jenter i bakken. Når det gjelder skiflyging, synes jeg treneren bør ha det siste ordet. Jentene er sikkert like nervøse som oss når de setter utfor, sier Sigurd. Tommy Ingebrigtsen (25) har hoppet en del samtidig med Anette Sagen i Granåsen.

- Jeg har også spilt volleyball med henne. Anette er ei flink og fresk jente, sier Tommy.

  • Holdningen blant gutta er tydeligvis en helt annen nå enn da Nusse Braskerud og Johanne Kolstad hoppet før krigen. En kar fra Valdres forteller til Dagbladet at det hendte gutta strødde litt ekstra snø på hoppet når jentene satte utfor, for at det skulle lugge så de kunne tippe rundt.
KLAR FOR KOLLEN: Hopperen Anette Sagen (18) kunne slippe jubelen løs på Heimdal videregående skole i Trondheim i går. Nå har verdens beste hoppjente nemlig fått klarsignal til å hoppe i Kollen i mars.