<strong>MED I TROPPEN:</strong> Kjetil Strand og Einar Sand Koren var med da Robert Hedin presenterte VM-troppen i ettermiddag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
MED I TROPPEN: Kjetil Strand og Einar Sand Koren var med da Robert Hedin presenterte VM-troppen i ettermiddag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Gutta i operasjonskø er klare for tidenes tøffeste VM

Her er Hedins utvalgte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Etter håndballjentenes pinlige tap for Sverige i går kveld, er det kanskje fristende å se framover - så langt som til guttas VM i midten av januar.

Men jentene kommer nok tilbake, og allerede i morgen kan de revansjere seg mot Ukraina.

Herrelandslagssjef Robert Hedin benyttet muligheten med EM på hjemmebane til å presentere troppen han tar med seg til VM i Sverige.

Må fjerne tre Hedin har plukket ut 19 spillere, som alle blir med på hele oppkjøringen og turen til Sverige. Men før den første kampen må han skrelle bort tre stykker.

Det var knyttet mye spenning til navn som Kristian Kjelling, Kjetil Strand og Stian Vatne.

Hedin fikk inn to av tre.

- Det ser bra ut nå, men vi skulle gjerne hatt med Vatne. Han har vært viktig i forsvaret vårt og vi mister en treer. Det kan bli tungt i et så langt og tøft mesterskap, sier Hedin til Dagbladet.

Vatne er skadd og sykemeldt av klubben sin, og da er det ikke så mye landslagsledelsen kan gjøre.

Operasjoner på vent Kjelling og Strand har begge operasjoner på vent, men sånn det ser ut nå vil begge spille i Sverige. Kjelling har slitt med magen og Strand med ankelen.

- Vi må være forsiktige. Og det er så mange kamper, så vi må se det an - og bruke dem i de viktigste kampene. Og dem er det mange av, sier Hedin.

For Norge skal møte Japan, Ungarn, Østerrike, Brasil og Island i gruppespillet. Deretter venter trolig Frankrike, Spania og Tyskland.

- Det er definitivt den tøffeste trekningen vi noen gang har hatt, sier Hedin.

Fortsatt semifinale-ambisjon For Kjetil Strand er det likevel uaktuelt å senke ambisjonsnivået.

- Det er vel Japan og Brasil vi skal slå, men ellers er det vanskelige motstandere. Og mellomrunden blir steintøff. Skal vi klare en semifinale, så må vi snart begynne å prestere. Og vi må møte slike lag for å nå så langt, sier Strand til Dagbladet.

Han har slitt med ankelen siden slutten av forrige sesong, og det er klart at han må gjennom en operasjon. Den er satt på vent.

- Ankelen gir beskjed hvis det ikke går, så da må jeg ta det roligere. Nå skal jeg trene alternativt en stund framover, så håper jeg det vil går bedre. Jeg får bare kline til og så får det gå som det går.

- Kan du spille fem kamper på sju dager i gruppespillet?

- Hvis alt er som det skal være, så spiller jeg alle kampen. Det må vi nesten se an underveis.

FAKTA

Her er den norske troppen til VM i Sverige:

Steinar Ege
Ole Erevik
Magnus Dahl

Håvard Tvedten
Thomas Skoglund

Kristian Kjelling
Erlend Mamelund
Espen Lie Hansen

Børge Lund
Vegard Samdahl
Johannes Hippe

Bjarte Myrhol
Frank Løke
Einar Sand Koren

Kjetil Strand
Christoffer Rambo
Eivind Tangen

Lars Erik Bjørnsen
Sondre Paulsen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer