- Gutta må skape mer trøkk

SANDEFJORD (Dagbladet): Landslagssjef Christer Magnusson er klar i sin tale om hvordan herrehåndballen skal nå ut til folket. - Gutta må først prestere noe internasjonalt og slutte å klage på at jentene stjeler oppmerksomheten.

- Dessuten ser jeg for meg at hver kamp innledes med lasershow, lyd og masse trøkk. Folk skal trives på håndballkamp, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Han viser til ishockey og basketball hvor lyseffekter, duskedamer og kraftige stereoanlegg dominerer før kampene, i pausen og ved stopp i spillet.

- Ikke dermed sagt at håndballen blir noe bedre. Men det må skje noe. Vi må gjøre håndballen mer tabloid.

- En håndballkamp, enten det er et bånn- eller toppoppgjør, skal være en fest for hele familien, sier Christer Magnusson, som henviser til at svenskene har suksess med sine lysshow.

Tut og kjør

- Arrangementene blir tøffere og mye mer lik basket og ishockey. Nå har heldigvis Serieforeningen planer på gang. Kanskje blir det mer tut og kjør på herrekampene etter hvert.

Magnusson er helt sikker på at hans eget landslag er med på å sette standarden for interessen for herrehåndball. For ti år siden trakk nabooppgjøret mellom Sandefjord og Runar 2500 tilskuere. I går var drøye 1500 på plass i Jotunhallen.

- Den dagen vi lukter på en internasjonal medalje, vil publikum strømme til hallene her hjemme. Da blir også media mer interessert. Da vil alle snakke om håndballgutta, og profilene kommer av seg sjøl. Jentene har prestert over lang tid, har mange profiler og fortjener all den oppmerksomheten de får.

Har profiler

- Har norsk herrehåndball profiler i dag?

- Vi har ikke så mange som jentene, men de finnes. Og da mener jeg ikke spillere med piercing og farget hår - men dyktige håndballspillere.

- Men samtidig blir jeg sjokkert over hvordan enkelte medier prioriterer herrehåndballen. Runar spiller Champions League mot spanske San Antonio. Samtidig viser TV2 kvinneoppgjøret mellom Tertnes og Stabæk. Det blir for dumt, sier Magnusson.