Gutta med gullstolene

LAHTI (Dagbladet): En militærleiraktig leilighet i deltakerlandsbyen holdt på å ta knekken på Thomas Alsgaard og Odd-Bjørn Hjelmeset. Men ved hjelp av en finsk butikksjef, fikk de norske gutta gratis lenestoler i finsk design til å hvile seg i mellom slagene i løypa.

Dagbladet fikk være med da gutta skulle på byen for å kjøpe seg sittegruppe.

- Det er ingenting i leilighetene. Bare noen hvite campingplaststoler, helt hvite vegger, noen smale senger, og en TV som står oppå en pappeske. Den ene senga hadde vi tenkt å bruke til sofa, klager Thomas Alsgaard før shoppingrunden.

Løperne har vært misfornøyde med standarden på rommene i deltakerlandsbyen.

- Vi har bare bodd på hoteller i alle mesterskap siden Lillehammer-OL. Men nå har vi kjøpt kokekar og steikepanne, og satser på å lage mat sjøl, sier gutta i leilighet A23.

Innstilt på å gjøre det mest mulig hjemmekoselig i VM-kåken. Koste hva det koste ville.

Kjendiser

Men frykten for å måtte ruinere seg med å punge ut titusenvis for finske stresslesser skulle vise seg å være ubegrunnet. I Lahti er Alsgaard og Hjelmeset for kjendiser å regne. Da gutta ankom Asko-møbelhuset var ikke butikksjefen sein om å forbarme seg over de stolløse norske skiløperne.

- Oi, Thomas Alsgaard. Trenger han en lenestol? Vi leier egentlig ikke ut møbler her, men dere kan få låne to utstillingsmodeller i fjorten dager. Ikke noe problem, sier butikksjef Harri Mekkonen til Dagbladet.

Han plukker ut en grønn, myk putestol til Alsgaard. Og en grå, litt mer dannet ørelappvariant til Hjelmeset.

- Dette er en kongestol, sukker Alsgaard dypt fra de finske designerputene.

Butikksjefen smiler, og har bare en bekymring.

Sexforbud

- Jeg ønsker dere lykke til, men gutter. Bare en ting. Unngå vodkadrikking i stolene, og ikke noe røyking, smiler butikksjef Mekkonen

Thomas Alsgaard nikker samstemt.

- Nei, og vi skal heller ikke ha sex i dem, ler han.

Latteren runger i møbelhuset.

- Ikke sex, nei, da kan det være det samme, smeller det fra Hjelmeset.

Men før noen rekker å ta ironien på alvor, begynner gutta å bære ut det nyervervede møblementet. Etter litt stablingsproblemer i arrangørens kassebil, er gutta klare for retur til deltakerlandsbyen.

- Hvordan skal vi få disse inn i leiren? undrer Alsgaard.

- Vi får bære dem inn. Nå kommer de andre gutta til å bli dritmisunnelige, sier Odd-Bjørn.

- Ja, men det er bare bra, det, svarer Thomas.

Playstation

Bortsett fra de lett kummerlige boforholdene, bedyrer gutta at stemninga er god i den norske troppen. Dobbeltseieren til Alsgaard og Skari i Otepää i helga, har ikke dempet sjøltilliten i laget. Foreløpig bor Alsgaard og Hjelmeset alene i den ene leiligheten. De får snart selskap av Tor Arne Hetland og Jan Jacob Verdenius.

- En av oss må sove på sofaen/senga i stua. Og det blir ikke jeg, slår Alsgaard fast.

Med medbrakt Playstation skulle det neppe stå på underholdningen utover de seine VM-kveldene. Nå kan langrennsløperne i alle fall ikke gjøre som hopperne. Skylde på sittestillingen hvis det ikke skulle bli VM-suksess.

SLAPP AV: Det norske folk kan bare slappe av. Nå har de norske VM-favorittene Thomas Alsgaard og Odd-Bjørn Hjelmeset fikset seg lenestoler.
TRØSTE OG BÆRE: Thomas og Odd-Bjørn fornøyde på vei ut av møbelbutikken.