Gutta og n'Vegard

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Hamkam - Gruner 16-0. Hamkam-trener Vegard Skogheim vant aldri noe selv som spiller. Men som trener har han fått nye sjanser.

- Det er ikke lett å være trener når vi er så suverene, sier Vegard fra sidelinja og lurer på hva han skal skrike til spellera.

- Jeg kan vel ikke akkurat brøle 'Fortsett'?, spør Vegard Skogheim spøkefullt.

Den siste av Ham-kam-heltene som fortsatt spiller i klubben begynte som trener for guttelaget i vår.

Tøff

- Vegard kan være veldig streng på trening, men er ellers veldig grei, sier midtbanespilleren Johan Steen.

Av frykt for å bli satt ut av laget, tør han ikke utdype kommentarene om treneren til Dagbladet.

Men frykten er ubegrunnet, og det vet Johan. I Ham-kams guttelag er humøret på topp. Laget er et av de beste i Oppland-Hedmark og sikter seg inn mot finalespill. De siste dagene før Norway Cup har gutta trent to ganger om dagen.

Skandale

Ekstysklandproffen Vegard Skogheim ga seg med toppfotball da han ifjor høst forlot Viking. Men den gamle teknikeren greide ikke å gi seg helt. I juni gjorde han comeback i Hamkam-trøya. Nå(kjemper laget mot Faaberg om opprykk til 1.divisjon.

- Det er en skandale at vi ikke har et lag i eliteserien, mener Skogheim som tror enkelte av hans spillere blir å finne på Ham-kams A-lag om noen år.

- Dette er den beste gutteårgangen på mange år

- Er de bedre enn din årgang?

- Nei, erru gærn, gliser Vegard.

Kampfakta:

Klasse B

Ham-kam - Gruner 16-0 (8-0)

H: Thomas Jahr 4, Petter Vaagan Moen 3, Stefan Haugsrud 2, Øyvind Gudmundsen 2, Sigurd M. Galaasen 2, Martin Bergum 1, Stian Simensen 1, Hai Land 1

klasse B