Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gutta orker ikke nok

BLACKBURN (Dagbladet): Spillestilen er sær, internasjonalt utskjelt og spesiell, og vil ligge der så lenge Drillo har makta. Derfor handler VM-forberedelsene langt mer om folk enn fag-ball. Og akkurat nå puster Drillos tungt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det fysiske er en begrensende faktor. Vi orker ikke nok, sier nestsjef Bjørn Hansen.

Og Drillo supplerer:

- Det ligger et tankekors i større utholdenhet. Jo mer en spiller kan løpe, jo bedre er det. Og derfor har vi snakket om egentrening på denne samlinga. Treningsmengdene - og kvaliteten på det spillerne gjør - er nemlig ikke like stor i alle klubber.

Drillo og Bjørn Hansen har sett at kvaliteten har sunket ettersom tida har løpt på treningene her i Blackburn.
Konklusjon: Spillerne orker ikke nok - skal vi komme videre må det fysiske grunnlaget bli enda bedre. Og derfor er hver og en blitt forelagt ei smørbrødliste av spørsmål under de samtalene trenerne har hatt med spillerne. Som lyder som følger:

  • - Hvordan er din treningssituasjon?
  • - Hvordan er kamptilbudet?
  • - Føler du at du får nok trening?
  • - Er det noe vi kan bidra med på dette området?
  • - Er du fysisk i orden?
  • - Føler du at det fungerer sosialt?
  • - Savner du noe?
  • - Har du behov som vi kan hjelpe deg med?

Imponerer

Svarene varierer naturlig nok. Og - det er allerede spillere som gjør mye på fritida. Liverpool-troikaen Leonhardsen, Kvarme og Bjørnebye gjør mer enn det arbeidsgiveren krever. Og ifølge Bjørn Hansen er også Tore André Flo veldig flink til å egentrene på det han til enhver tid mener han må forbedre.

Det samme er Lars Bohinen.

- Han er nødt til å ha utnyttet treningsmulighetene sine maksimalt, sier Bjørn Hansen. - Vi er veldig positivt overrasket over det Lars har gjort på disse treningene. For er det en som absolutt har vist seg fram så er det han som ikke spiller kamper.
- Jeg er veldig imponert.

Savner Steffen

Mer spillere enn spillestil betyr at landslagstrenerne søker typer. Og kanskje overraskende for mange - Drillos er ikke lenger så luftsterke som resten av verden vil ha det til. Og derfor stilte sjefen følgende spørsmål til seg sjøl i går ettermiddag:

- Har vi per dato sterke nok hodespillere til å få til det vi har høstet triumfer med?

Nei, mener Bjørn Hansen. Drillos burde vært bedre. Og den han savner mest er den spilleren han er mest bekymret for - Steffen Iversen.

- Min subjektive oppfatning er at vi trenger en type som Steffen. Det må ikke nødvendigvis være ham, men en med den samme kompetansen i lufta. For Steffen overgår alle norske spillere på dette området.

Og:

- Han passer perfekt inn i stilen.

Vil eksperimentere

- Målet vårt må være at vi blir så gode i lufta at vi får noe ut av det, sier Drillo. I denne setningen ligger det plutselig rom for et lite spillestil-avvik. For blir vi ikke gode nok på det som sendte oss til VM-94, så kan det jo ikke være noen vits i å slå ballen i retning planetene Flo/Strandli. Eller?

- Jeg er spent på hvordan vi fungerer med eksperimentering i de treningskampene vi skal ha, sier Drillo. - Jeg er også litt usikker på hvor mye jeg skal våge. Men det må bli en balanse mellom nytt og gammelt. Vi får se hvordan det går.

Tilbake i februar

Neste Drillos-samling er terminfestet allerede om tre uker. Og i trenernes lille rundspørring var det i hvert fall ett svar som var unisont: landslagsgleden.

- Et stort behov og noe alle savner, sier Bjørn Hansen. - Akkurat det er veldig positivt for miljøet. For gutta får et brudd i hverdagen, og vi som trenere sørger for at de får frisket opp spillestilen vår.

De to første dagene i februar får Drillo og Bjørn Hansen svar på om det har vært utøvd egentrening også.

ALVORLIGE TRENERE: Treningen - og kvaliteten på det spillerne gjør - er ikke like stor i alle klubber, og det bekymrer Egil Olsen og Bjørn Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!