Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gutta på gulljakt

Kombinert sprint, skiskytterstafett og 1500-meter. Blir det de norske guttas dag i dag?

(Dagbladet.no): De norske OL-jentene kan hvile i dag, mens de norske gutta kan kjempe i toppen i alle fall i to øvelser.

Med full klaff i bakken, i sporet og på standplass, kan den norske OL-troppen doble gullbeholdningen i dag.

Kombinert sprint

Først ut er kombinertgutta som starter sin sprintkonkurranse i hoppbakken klokka 11. Etter å ha vært slått ut av sjukdom, er de norske gutta revansjsugne og offensive.

Magnus Moan nøler ikke med å utrope seg selv til favoritt.

Petter Tande kan også blande seg i gullkampen om det går langt nok i bakken. Han trenger et forsprang på Moan og de andre sterkeste langrennsløperne.

Håvard Klemetsen og Kristian Hammer går også for Norge.

Skiskyting, stafett

GULLGUTTER: Magnus Moan, Ole Einar Bjørndalen og Håvard Bøkko skal i aksjon i dag. Foto: Scanpix
GULLGUTTER: Magnus Moan, Ole Einar Bjørndalen og Håvard Bøkko skal i aksjon i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Vi må også ha lov til å vente mye av skiskyttergutta på dagens 4 x 7,5 stafett. Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen har allerede tatt medaljer i San Sicario.

Trioen vant stafettgull i Salt Lake City for fire år siden sammen med Egil Gjelland.

Klokka 12 forsvarer de tittelen sammen med «ferskingen» Stian Eckhoff.

Skøyter, 1500 menn

Skøyteløperne har ikke innfridd trener Peter Mullers ambisjoner om å tapetsere seierspallen i norske farger. Sjansene er vel ikke spesielt store for det på 1500-meteren som starter klokka 16 i ettermiddag.

Håvard Bøkko tok EM-bronse på distansen, men verken han, Even Wetten, Mikael Flygind-Larsen eller Petter Andersen skal normalt kunne gjøre noe med favoritter som amerikanske Chad Hedrick og Shani Davis, som har tatt hver sin gullmedalje allerede.

• Dagbladet.no følger alle de norske øvelsene direkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling