Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gutta på rep-øvelse

BLACKBURN (Dagbladet): Treningsfeltet til Blackburn ble erklært støttepasningsfritt i går. 17 englandsproffer pluss en fra Østerrike samlet seg for å luke vekk unoter pålagt av diverse fotballfritenkende managere - men mest for å hygge seg. - Dette er nok mest sosialt, sier Ole Gunnar Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United-spissen ser likevel en klar sportslig tilfredsstillelse i den intense samlingen på knapt to døgn:

- Jeg har ikke vært på landslagssamling siden slutten av april i fjor - før kampen mot Finland. Det er spilt sju kamper siden den gang, og vi har kvalifisert oss til VM. Så det er kanskje litt viktigere for meg enn en del andre å føle at man er tilbake - selv om vi ikke skal spille kamp denne gangen, sier Solskjær.

Drillo begrunner repetisjonsøvelsen slik:

- Vi har vanligvis brukt denne tida av året til å reise sørover og spille kamper med stort sett hjemlige spillere. Nå er det blitt så mange proffer i England at vi prioriterer å være i kontakt med de aktuelle VM-spillerne her borte.

- Kommunikasjonen med spillerne blir viktigst. Jeg vil gjerne høre hvordan de har det, sier Drillo.

- Regner du med å få vite noe nytt?

- Det er liksom litt av vitsen.

Ikke så mørk

18 mann meldte til slutt sin ankomst i går - inkludert Vidar Riseth fra østerrikske LASK Linz. Samtlige av dem skulle inn til samtaler med Drillo og Bjørn Hansen i løpet av ettermiddagen og kvelden i går. Sjefsduoen tok hver sin halvpart, men ikke helt vilkårlig delt.

- Vi regner med å bruke 15- 20 minutter på hver, sier Drillo.

- Hva vil du fortelle Drillo om situasjonen din, Ole Gunnar?

- Jeg leser jo en del av det som blir skrevet om min situasjon. Den er ikke så mørk som man av og til kan få inntrykk av. Jeg mener bestemt jeg er en bedre fotballspiller nå enn for et år siden, og det er viktigst for meg, sier Ole Gunnar.

Lengter

Spisskonkurrenten Tore André Flo (24) mener det samme om seg selv - uten at alt bare er velstand av den grunn. Men han har ingen ting å klage på etter overgangen til Chelsea - og defintivt ikke manager Ruud Gullit.

- Jeg må vel langt på vei si at jeg har hatt det perfekt så langt. Jeg har fått spille en god del, erfart en god del fra benken - og sannsynligvis blitt en litt bedre spiller, sier Tore André.

Likevel - han innrømmer at han lengter litt til den ukompliserte gjennombruddshissige Drillos-stilen.

- Jeg har ingen ting i mot hvordan vi spiller i Chelsea, men det er mer effektivt det vi gjør på landslaget, sier han.

Tore André er heller ikke helt fornøyd med sin egen stabilitet. Prestasjonene varierer i litt for stor grad.

- I Chelsea går det litt mer på impulser, og kravet til hele tida å prestere er kanskje litt større hos spillerne. Dermed kan også svingningene bli større, sier Tore André.

Henning Berg (28) har sittet på benken i de siste kampene for Manchester United, og er i en helt ny situasjon. Men reservestatusen bekymrer ham svært lite - foreløpig.

Hvile litt

- Hvis jeg kan hvile litt nå, og deretter spille kampene fram mot VM, så er dette helt perfekt, sier Henning.
- Men sitter jeg en måned på benken, så er det naturligvis grunn til bekymring.

Det skjer neppe. United-manager Alex Ferguson disponerer så mye kvalitet at han kan tillate seg å spare Norges beste forsvarspiller de siste årene.

- Ferguson ønsker å bytte spillere, og har suksess med den måten å tenke på. Det er en politikk vi spillerne må leve med. I Liverpool er det helt annerledes. Der bruker man de samme 11 nesten uansett, sier Henning.

Reinspikka

Klubbkollegaen i United, og stopperkollegaen på Drillos, Ronny Johnsen (28), er kanskje den av VM-spillerne som er inne i den beste perioden for tida.

- Jeg har holdt meg skadefri i en lengre periode, og det er alfa og omega i dette yrket her, sier Ronny.

Han rullerer ganske kraftig han også. Men ikke inn og ut av laget. Derimot fra plass til plass laget. Ronny har langt på vei akseptert at han er altmuligmannen i systemet. Et stort kompliment, men kanskje også en begrensning foran et VM der han garantert er reinspikka midtstopper fra første til siste spark?

- Det går stort sett alltid greit å omstille seg til midtstopper. Det er vanskeligere å omstille seg fra å være stopper til midtbanespiller. Men den problemstillingen er vel neppe aktuell på landslaget, sier Ronny.

  • I formiddag skal englandsproffene gjennom en ny treningsøkt med litt høyere intensitet. Deretter blir det en del fellesaktiviteter før spillerne igjen drar til sine respektive klubber.
  • Drillo ble i en engelsk avis i går nevnt som førstemann på lista over kandidater som skal overta managerjobben etter Roy Evans i Liverpool.
GENERAL DRILLO:</B>Drillo brukte gårsdagens trening med proffene til å terpe Drillos-stilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!