- Gutta promper, og vasker ikke klær

Tiril (18) er eneste jente på twintip-landslaget. Se video!

LILLESØSTER: Tiril Sjåstad Christiansen er eneste jente på det norske landslaget i freestyle. - Jeg er vant til det, og det er ikke noe problem, sier hun.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LILLESØSTER: Tiril Sjåstad Christiansen er eneste jente på det norske landslaget i freestyle. - Jeg er vant til det, og det er ikke noe problem, sier hun. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

 [video, right] (Dagbladet): I januar tok Tiril Sjåstad Christiansen gull i slopestyle i X-games. Da var hun 17 år, og konkurransens yngste deltaker. En hel skiverden omfavnet den norske skikjøreren.

- Alt forandret seg over natta. Jeg våknet opp dagen etter med 400 venneforespørsel på facebook, og 200 meldinger. Det var helt sinnssykt, sier Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

- Jeg hadde ikke tenkt tanken på at jeg kunne vinne X-games. Jeg tror aldri jeg vil oppnå den følelsen igjen, som jeg fikk da jeg vant. Det er spesielt første gangen man vinner, sier hun.

OL-håp

Nå går det i ett for den unge idrettsutøveren. Hun har fortsatt et år igjen på NTG på Lillehammer, men brukte mesteparten av forrige sesong på å kjøre twintip.