Gutta tapte på smøring

- Vi hadde fryktelig dårlige ski, sa en frustrert Odd-Bjørn Hjelmeset etter 3. plass på lagsprinten lørdag.

- Vi hadde fryktelig dårlige ski, sa en frustrert Odd-Bjørn Hjelmeset etter 3. plass på lagsprinten lørdag.

Hjelmeset og Jens Arne Svartedal hang med konkurrentene opp bakken på de seks etappene, men ned igjen til stadion gikk det for tregt.

- Det er nytteløst når vi har slike ski. Det er veldig frustrerende, sa en tydelig oppgitt Odd-Bjørn Hjelmeset.

Jens Arne Svartedal var heller ikke imponert over skiene.

- Dette føles som å tape - en skikkelig nedtur. I dag hadde jeg rett og slett for dårlig ski. Det ble helt umulig for oss, sa han.

Den norske smøresjefen Terje Smevold hadde ingen klare svar på skiproblemet til Svartedal og Hjelmeset etter rennet lørdag.

- Sånn rent smøreteknisk skulle det være veldig enkelt for oss. Men det er alltid forskjell på skiene, og i dag var det noen som var uheldige. Vi er nødt til å finne årsaken, men det er trolig en kombinasjon av flere ting, sa han til NTB.

De norske gutta har vært helt overlegne i klassisk sprint denne sesongen, og hadde derfor også et favorittstempel på seg før lørdagens lagsprint.

- Vi skulle egentlig knust motstanderne i denne øvelsen. Det går selvfølgelig ikke an bare å skylde på skiene. Vi burde tatt dem i bakken, men det klarte vi ikke, sa Jens Arne Svartedal.

Han kjempet med russiske Vassilij Rotsjev og svenske Björn Lind på sisteetappen, men var sjanseløs. Russland vant stafetten, mens Sverige endte på 2. plass.Eldar Rønning og Håvard Solbakken på det norske annenlaget havnet på 6. plass.

(NTB)