-  Gutta tar sju medaljer

Takket være at den gamle sponsoravtalen med Unofon gikk i vasken, tror Finn Aamodt at disse gutta kan vinne sju medaljer i OL i Torino.

HAMAR (Dagbladet): Sportssjef Finn Aamodt begynte å ringe med de økonomiske varselbjellene allerede i mars. Men da Unofon sluttet med sine utbetalinger i våres, reddet det gullhåpet i Torino.

For Unofons avtalebrudd gjorde det mulig for Skøyteforbundet å hive sponsoravtalen i søpla, og lete etter en ny og bedre sponsor. Etter to gull i Inzel i vinter var ikke det like vanskelig som de fryktet. Forsikringsselskapet Terra og Ugland Industrier meldte seg og skrev nye avtaler med Skøyteforbundet. Disse sikret 20 millioner kroner til landslaget over tre år. Det er 2 millioner kroner mer i året enn det de hadde før. Den nye avtalen hadde ikke vært mulig å oppnå om ikke Unofon hadde sviktet.

Reddet satsingen

-  Det så mørkt ut da de sluttet å betale, men nå viser det seg at det var akkurat det som reddet satsingen. Vi måtte ha redusert betraktelig om vi ikke hadde fått bytte sponsor, sier Aamodt til Dagbladet.I tillegg har forbundet også gjort en avtale med Volvat Medisinske Senter som sikrer 100 prosent legedekning.

-  Den tidligere landslagslegeordningen kostet oss så mye at vi ikke hadde råd til å ha med lege overalt, sier Aamodt.

Medaljeskred

Nå tror han på en kraftig skøyteopptur til vinteren, og at disse løperne kan vinne medaljer i Torino:Rune Stordal: 1000 meter og 1500 meter.Even Wetten: 1000 meter og 1500 meter.Petter Andersen: 1000 meter, 1500 meter og lagtempo.Eskil Ervik: 5000 meter og lagtempo.Lasse Sætre: 5000 meter og 10 000 meter.Øystein Grødum: 5000 meter, 10 000 meter og lagtempo.Odd Borgersen: 5000 meter og 10 000 meter.

Men siden man sjelden oppnår alt man drømmer om, er målet at disse gutta til sammen skal gi oss sju medaljer å juble over.

MEDALJEHÅP: Sportssjef Finn Aamodt tror de norske skøytegutta tar sju medaljer i OL i Torino. F.v.: Petter Andersen, Rune Stordal, Even Wetten, Lasse Sætre, Eskil Ervik, Øystein Grødum og trener Peter Mueller. Odd Borgersen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Tore Bergsaker
MEDALJEHÅP: Sportssjef Finn Aamodt tror de norske skøytegutta tar sju medaljer i OL i Torino. F.v.: Petter Andersen, Rune Stordal, Even Wetten, Lasse Sætre, Eskil Ervik, Øystein Grødum og trener Peter Mueller. Odd Borgersen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

Ikke god alene

Trener Peter Mueller tror størrelsen på laget gjør alle bedre.-  Vi har et større og bedre lag enn noen andre, og de har vært sammen lenge. Når vi har flere gode på alle distansene, presser de hverandre framover på trening. Da jeg kom hit, var det bare Petter som var god på 1500 meter. Egentlig kan man ikke bli god på den distansen alene. Man er nødt til å gå sammen med andre, sier Mueller til Dagbladet.

OPTIMIST: Finn Aamodt.