-  Gutta var fantastiske

Her er duoen som sørger for at Manchester United fortsatt har heng på Chelsea i kampen om gullet: Måljegerne Ruud van Nistelrooy (29) og Wayne Rooney (20).

Superduoen scoret hvert sitt mål da United slo Aston Villa 2- 0 på Villa Park - og krympet avstanden opp til Chelsea til «bare» seks poeng foran serielederens vanskelige bortekamp mot London-rival Arsenal i ettermiddag.

-  Wayne Rooney og Ruud van Nistelrooy var fantastiske. De er store spillere, og store spillere finner alltid kombinasjoner, og nå samarbeider de veldig bra, sier en storfornøyd Sir Alex Ferguson.

Med de tre poengene i går har laget tatt 19 poeng av maksimalt 21 på de siste sju kampene i Premier League.

Enda mer imponerende er bortestatistikken - som forteller at United i øyeblikket er ligaens beste bortelag:

Sju seire, én uavgjort og ett tap er bortefasiten, mens de foran egne fans på Old Trafford bare kan vise til fire seire på sju kamper.

Scorer mest

-  Spillerne har kommet seg bra etter at vi røk ut av Champions League. Etter slike skuffelser kan du enten legge deg ned og dø, eller riste det av deg og gå ut på banen og gjøre noe med det, som de har gjort. Nå må vi bare fortsette å vinne og håpe at Chelsea går på noen smeller. Om de gjør det, kan vi bare håpe at vi er i stand til å utnytte det, sier Sir Alex Ferguson.

Ruud van Nistelrooy sendte de blå - for anledningen - i ledelsen allerede etter 11 minutter. På stikkpasningen fra Darren Fletcher stakk han på typisk frekt vis mellom to Villa-forsvarere og ventet helt til Villa-keeper Thomas Sørensen lå på rumpa før han med venstrebeinet løftet ballen behersket inn i nettmaskene.

 SCORET: Wayne Rooney la på til 2- 0 med et skudd via stanga og i mål. Foto: Darren Staples/Scanpix
SCORET: Wayne Rooney la på til 2- 0 med et skudd via stanga og i mål. Foto: Darren Staples/Scanpix Vis mer

Det var van Nistelrooys 13. scoring i Premier League i år - den 15. totalt - og den iskalde avslutningen viste for all verden hvorfor det nettopp er han som troner øverst på toppscorerlista.

-  I toppform

-  Vi nærmer oss toppformen. Selvtilliten øker når du vinner, og nå spiller vi med nesten det samme laget og ser bra ut for øyeblikket. Om vi fortsetter i samme spor som nå kan alt skje. Både Arsenal og Chelsea får en tøff kamp i dag, mens vi allerede har gjort jobben vår denne helga, oppsummerer Ruud van Nistelrooy.

Wayne Rooney er på delt tredjeplass på toppscorerlista. Han ordnet sitt niende i serien via stanga seks minutter ut i andre omgang med en kraftfull avslutning.

United har nå scoret i 21 av sine 22 siste ligakamper (om vi regner med forrige sesong). Men det er superduoen på topp som står for godteriet. Denne sesongen er van Nistelrooy og Rooney de eneste to som har scoret mer enn ett mål i serien for United. Og de var nær flere enn sitt ene hver i Birmingham i går:

  •  34. minutt: van Nistelrooy var nær å score på et overraskende brassespark fra 16 meter.
  •  65. minutt: En stor Rooney-sjanse ble blokkert i siste liten.
  •  89. minutt: van Nistelrooy skulle bare trille ballen i mål, men skuddet ble stanset av Liam Ridgewell.
  •  94. minutt: van Nistelrooy nikket utenfor fra tre meter (!) på et fantastisk innlegg fra innbytter Cristiano Ronaldo.

-  Verdensklasse

United har ikke tapt på Villa Park siden 19. august 1995. Totalt er det 21 kamper siden United sist tapte mot Villa, og alle de sju siste er endt med United-seier. Villa-manager David O\'Leary så ingen grunn til å bortforklare gårsdagens tap. Han sa det som det var:

-  Vi ble utspilt av et lag med spillere i verdensklasse. Vi er nødt til å spille bedre enn dette i ukene framover, men heldigvis skal vi ikke møte lag av Uniteds kvalitet hver uke.

Om Wayne Rooney brukte han enda større ord:

-  Han kan bli en av de største i verden.

SCORET: Ruud van Nistelrooy sørget for 1- 0 da han vippet ballen over Thomas Sørensen.
BLID SJEF: Alex Ferguson