Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guttane reddet plassen

Småsyk Tegstrøm sentral da Sandefjord sikret videre tippeligaspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde - Sandefjord 2-3

Andreas Tegstrøm har slitt med influensa hele uken, og var usikker til det siste før kveldens kamp.

- Vi håper at han kan bidra på en eller annen måte, men jeg tviler på om han holder 90 minutter. Så får vi se om han starter, og er med så lenge han orker, sa trener Tor Thodesen til Nettavisen før helgen.

Men friskmeldingen før avspark viste seg å være gull verdt for Sandefjord.

Med to geniale pasninger gjorde Tegstrøm forarbeidet til de to første av Sandefjords scoringer, som sikret 3-2-seier over Molde på Aker Stadion, og tippeligaspill også neste sesong.

Tor Thodesen var henrykt etter kampen:

- Jeg er fantastisk glad, dette er helt utrolig, sa Sandefjordtreneren til TV 2.

- Jeg synes vi viser oss som det gode fotballaget vi er, og viser styrke når vi tør å spille ball selv med så mye press på oss. Vi vinner fullt fortjent.

JUBLER FOR VIDERE TIPPELIGASPILL: Sandefjords spillere omfavner hverandre etter at Samuel Isaksen har utlignet til 1-1 mot Molde. Foto: Scanpix
JUBLER FOR VIDERE TIPPELIGASPILL: Sandefjords spillere omfavner hverandre etter at Samuel Isaksen har utlignet til 1-1 mot Molde. Foto: Scanpix Vis mer

Sandefjord endte dermed på 9.plass i årets Tippeliga, noe Thodesen før kampen regnet som et "best-case-scenario".

Mareritt-start for Sandefjord

Men det kunne gått ganske annerledes. Sandefjord hadde tippeligaplassen i egne hender før siste serierunde, og Tor Thodesens gutter visste at seier ville bety spill i toppdivisjonen også neste sesong.

Derfor fikk vestfoldingene en dårlig start da Molde tok ledelsen ved Marcus Andreasson etter 13 minutter. Svensken var først på en corner, og headet ballen forbi en sjanseløs Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

På dette tidspunktet kunne Sandefjord havne på kvalifiseringsplass, hvis Viking skulle klare å slå Brann i Stavanger.

Etter hvert tok Sandefjord over mye av spillet, og skapte flere store sjanser. Og etter 18 minutter kunne de tilreisende Blåhvalene puste litt lettere. Andreas Tegstrøm fikk kontroll over ballen etter klabb og babb inne i Molde-feltet, skaffet seg plass og så Samuel Isaksen ute til høyre, og serverte sin kollega åpent mål. Skuddet fra skrått hold burde ikke vært umulig for Moldes keeper Lillebakk, men 1-1.

I denne perioden var Sandefjord gode, og etter 28 minutter var Tegstrøm i aksjon igjen. Med ryggen mot mål fant han Tom Kristoffersen med en utsøkt stikker. Kristoffersen tenkte lynkjapt, og sendte ballen inn foran mål, hvor Fredrik Thorsen kunne spasere ballen over linja. Vakkert angrep, og enda roligere pust hos bortefansen på tribunen.

Dramatisk de siste 20 minuttene

Sandefjord har sluppet inn 29 mål etter pause i år, og det var fortsatt ingen som feiret tippeligakontrakt på Sandefjord-benken da andre omgang ble blåst i gang. Omgangen var imidlertid spillemessig innholdsløs frem til det var tyve minutter igjen.

Sandefjord var fornøyd med tingenes tilstand, mens Molde ikke så ut til å være i stand til å endre dem, på en bane som ble tyngre og tyngre under det kraftige regnværet.

Paradoksalt nok var det en utvisning som skulle vekke Molde-spillerne mot slutten av denne kvelden. Kanskje var det tanken på Adeccoligaspill neste år som ble for mye for Marel Baldvinsson, da han satte et trist punktum for sin tippeligasesong med en hårreisende takling på Tom Kristoffersen i det sekstisyvende minutt. Kristoffersen var heldig som kunne fortsette, mens Baldvinsson helt korrekt fikk se Terje Hauges røde kort.

I perioden etter dette var Molde friske, anført av en god Rune Ertsås som kom inn for Pate Diouf. Etter 79 minutter satte Toni Kallio en støkk i Thodesen og bortegjengen på tribunen. Den finske landslagsspilleren var først på en retur etter en glimrende redning av Bugge Pettersen, og gjorde 2-2.

Samtidig kom rapportene om Vikings stadig økende seier over Brann, og nå ville et Sandefjord-tap bety kvalifisering om videre spill i toppdivisjonen.

Derfor var det en svært lettet Tor Thodesen som tre minutter senere kunne se innbytter Adriano ordne seier med noen perler av en skuddfinte og et plassert hjørneskudd.

– Vi var førstereisgutter, og mange dømte oss ned. Vi har vist at vi klarte det. Dette er en stor prestasjon. Vi har bevist at vi hører hjemme i den øverste divisjonen, sa en opprømt Thodesen til NTB etter kampen.

Nå kan Sandefjord-fansen bare begynne å glede seg til cupfinale mot Fredrikstad neste helg, hevder Thodesen.

- Nå går vi for bøtta, det er det ingen tvil om, sa den Kniksen-nominerte treneren.


- Sint og forbannet
Molde-trener Arild Stavrum var skuffet over forsvarsspillet som ga Sandefjord to enkle mål før pause.

- Vi kan ikke gi fra oss ballen på den måten, det blir for sløvt, sa Stavrum, ifølge rbnett.

Treneren fastholdt etter tapet at han forholder seg til sin kontrakt og er innstilt på å fortsette som trener for Molde.

- Jeg er sint og forbannet og vil føre laget opp igjen i eliteserien, sa Stavrum til NTB. Han likte ikke hjemmesupporternes rop og bannere som krevde hans avgang; "Tornekrattet" ønsker seg Kjetil Rekdal som ny trener.

Styreleder i Molde Fotballklubb, Oddne Hansen, sier at organisasjonen nå skal evalueres, herunder også treneren.

- Når dette vil skje, kan jeg foreløpig ikke svare på, sier Hansen, ifølge NTB.
STOR TROSS SYKDOM: Andreas Tegstrøm rakk så vidt å bli frisk til siste seriekamp, men var sentral i seieren over Molde.
Hele Norges coronakart