Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guttas tv-vinter

Menn, menn og flere menn. Slik ser det ut når norske tv-kanaler velger kommentatorer til vinterens begivenheter. Og når vinteridretten for alvor starter på skjermen, er det tungvekterne Carlsen og Rike som får det travlest.

Forbered deg på en vinter uten damer - i hvert fall i tv-kanalenes sportskommentatorbokser.

Dessuten kan du vente deg en ny vintersesong med en velfylt dose limericker.

Som vanlig

For NRK benytter parhestene Jon E. Herwig Carlsen og Kjell Kristian Rike aller mest sine vinterens store sportsarrangementer. Sammen deler de ansvaret for både langrenn, kombinert og skiskyting. Dessuten skal Carlsen på lufta under NRKs dekning av hopp, ishockey.

- Det blir travelt, men ikke verre enn vanlig, sier Carlsen, som neste helg er på plass i Nuomio i Nordvest-Finland for å dekke World Cup-åpningen i langrenn.

Deretter bærer det til skiskyting i Østerrike og Slovakia, før han reiser til hoppuka for 11. gang. Som vanlig sammen med Arne Scheie.

Etter jul blir det VM både nordiske grener og skiskyting samt mye mer.

- Men hvorfor har dere ingen kvinnelige sportskommentatorer i vinter?

- De få ganger vi lyser ut stillinger, er det veldig dårlig med kvinnelige søkere. Dessuten skal du gå litt i gradene før du blir kommentatorer. Og tradisjonelt sett har det vært veldig få kvinnelige sportsreportere på tv, sier Carlsen.

Lysning i TV2

TV2 kan kanskje få nullprosenten til å sprekke:

- Jeg ser problemet med manglende kvinnelige kommentatorer og vi jobber med å gjøre noe med det. Jeg håper vi finner en løsning i løpet av helga, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

- Vi reiser ikke til Ramsau uten en kvinnelig kommentator, vær sikker på det. Men vi har egentlig ikke dårlig samvittighet. TV2 har hatt spesialaudition på jakt etter kvinnetalenter. Derfor sitter Eli Strand som ankerkvinne hos oss idag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media