Guttedrømmen i boks

John Arne Riise (21) og Magne Hoseth (21) har vært rom- og lagkamerater på kretslag og aldersbestemte landslag siden de var 14 år. I går oppfylte de guttedrømmen da de debuterte som romkamerater på A-landslaget.

Egentlig skulle A-lagsdebuten for tospannet kommet i Tunisia i påskeuka. Men da ble Riise skadd. Derfor var gleden stor da de møttes til samling i Oslo i går formiddag.

- Magne ringte meg på søndagskvelden og fortalte at han var tatt ut som ekstra spiller i troppen, og da trodde jeg at han kødda med meg. Jeg stolte ikke på ham. Først da jeg så ham på hotellet i formiddag, så skjønte jeg det var sant, ler Riise.

Da Hoseth debuterte for A-landslaget mot Bulgaria i fjor, var Riise degradert til U21-laget.

Kakse-Riise

Siden har det meste snudd. Hoseth er nå foreløpig et lite steg bak Riise i karrieren. Derfor er det Liverpool-stjerna som får æren av å breie seg på sofaen og legge beina i fanget på kameraten.

- Det er sånn det alltid er. Den som er mest «kæksi», har den beste lønna, får ligge sånn, sier Hoseth.

Før Riise ble proff, tjente Hoseth mest som Molde-spiller.

- Det er forresten ikke helt sant, det der. I dag så var det jeg som var junior. Jeg måtte opp av senga og hente utstyr før treninga, mens Magne lå og sov, parerer Riise.

Egentlig er historien om de to gutta fra henholdsvis Aalesund og Averøy ganske utrolig. Det er ikke ofte to spillere følger hverandre fra sonelag/kretslag, via aldersbestemte landslag, for så å komme på A-landslaget i ung alder.

- Jeg vet ikke når vi først begynte å snakke om a-landslaget, kanskje da vi var rundt 17-18, sier Hoseth.

Jordnær

Riises eventyrlige suksess i Liverpool har ikke forandret så mye.

- For meg er han akkurat den samme som han alltid har vært. John Arne er en fin fyr. Han er alltid i godt humør og har masse energi. Jeg er mer den jordnære typen, ler Hoseth.

- Som kan jekke John Arne litt ned når han tar av?

- Nei, ikke sånn å forstå. Jeg unner ham virkelig suksessen.

Riise er like full av godord.

- Han er virkelig en bestekompis for meg. Han er åpen og ærlig, og sier alltid det han mener til meg, sier Riise.

Om Hoseths jålebukkstempel har han bare en ting å si:

- Magne har alltid vært sånn. Helt siden de tingene ble viktige, og vi begynte å bli litt kjent, så har han vært opptatt av klær og moter.

Mye rot

Nå håper Riise at Hoseth kommer seg ut av landet.

- Han har det bra i Molde, tror jeg, men jeg mener han er god nok til å lykkes i utlandet.

- Har du tipsa trenerne dine i Liverpool?

- Nei, jeg vet ikke om jeg har den innflytelsen, men jeg vet om klubber som har vært interessert i ham.

Som romduo har de fått et fortjent rykte.

- Vi har vært fæle til å rote på rommet. Husker et bilde som ble tatt av oss i bladet Fotball for noen år siden. Det var på hotellet til Toppidrettsentret. Vi hadde vært der inne én dag, og rommet så ut som et bomba horehus, flirer John Arne.

Hoseth nikker, før han legger til:

- Men det har blitt bedre nå. Mye bedre.

SOFAGUTTENE: Bestekompisene John Arne Riise (t.v.) og Magne Hoseth slapper av på spillerhotellet. - Den som tjener best til enhver tid har rett til å ligge med beina oppå den andre, sier gutta som har vært romkamerater fra kretslagstidene i 14-årsalderen.