- Guttedrømmen som går i oppfyllelse

Johan Remen Evensen svevde ned til to verdensrekorder i Vikersund på samme kveld.

TIDENES LENGSTE: Johan Remen Evensen sto uten problemer på 243 meter under prøveomgangen  i Vikersund. Det var fire meter lengre enn Bjørn Einar Romørens tidligere verdensrekord fra Planica i 2005. I kvalifiseringen la han likeså greit på til 246,5 meter.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TIDENES LENGSTE: Johan Remen Evensen sto uten problemer på 243 meter under prøveomgangen i Vikersund. Det var fire meter lengre enn Bjørn Einar Romørens tidligere verdensrekord fra Planica i 2005. I kvalifiseringen la han likeså greit på til 246,5 meter.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den nye Vikersund-bakken ble offisielt innviet med testhopping onsdag, ble det tidlig klart at mammutanlegget i Modum tåler verdensrekordlengder.

Fredag ettermiddag hadde verdenseliten første gjennomføring foran helgens prøve-VM, beviste Johan Remen Evensen at det var hold i forventningene om at Bjørn Einar Romørens verdensrekord fra Planica i 2005 sto for fall, da han uten problemer landet støtt på 243 meter.

Det var ensbetydende med tidenes lengste stående skihopp, og det i romsdalingens første møte med bakken.

Siden det var en offisiell treningsomgang foran kveldens kvalifisering, teller svevet også som offisiell verdensrekord - den første i Vikersund siden Reinhold Bachler landet på 154 meter i 1967.

- Det er bare helt utrolig. Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg bestemte meg for å klinke til fra toppen av. Det blir vanskelig å nullstille seg etter dette. Kanskje er det mulig å stå på fem meter lenger ned i bakken, og denne rekorden blir trolig slått, sier Remen Evensen til NTB etter det første rekordhoppet.

Skalv på toppen Det er iallfall mulig å stå tre og en halv meter lengre ned i bakken, for i kvalifiseringshoppet mestret 25-åringen fra Molde å holde seg stående på 246,5 meter, og det med tre avsatser lavere fart. - Jeg gikk bare og skalv på toppen, og sto over et hopp for å kvitte meg med litt adrenalin. Jeg klarte å nullstille meg, og så var det bare å klinke til igjen. I lufta tenkte jeg bare stå på og stå på hele veien. Slapper man av i to sekunder skjærer alt seg. Men da jeg landet, eksploderte bare alt i følelser, dette var helt fantastisk, sier Evensen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer