Guttedrømmen utsatt

Magne Hoset depper over at bestekompisen John Arne Riise ble skadd og ikke kunne være med mot Tunisia i morgen.

Helt siden de to spilte på kretslaget til Møre og Romsdal som 15-åringer, har de drømt om å spille samtidig på a-landslaget. Men Riises ankelskade i kampen mot Chelsea søndag ødela den drømmen.

- Det er synd. Jeg tror John Arne hadde gått svært langt for å spille denne kampen. Det ville vært vår første kamp på a-landslaget sammen. Det har vært målet vårt siden vi var femten år, sier Hoset til Dagbladet.

Reell skade

Hoseth bare fnyser over de som antyder at Riise og de andre mest profilerte proffene har meldt skadeforfall av bekvemmelighetsgrunner.

- Alle er nok skadet. Når det gjelder John Arne, så garanterer jeg at skaden er reell. Hadde han ikke vært skadd, så hadde han sagt det til meg.

Hoste har en opptreden sammen med et toppet a-landslag. Det var mot Bulgaria i fjor vår på Ullevaal. Den gangen var Riise ute i kulda i Monaco, og langt fra en norsk førsteellever. Nå er situasjonen omvendt. Riise har stjernestatus i Liverpool, mens Hoset tilhører gruppa av spillere i vannskorpa, som helst bør overbevise i Tippeligaen for å komme på landslaget.

- Vil ut

Hoseth mener det er lettere å komme på landslaget hvis man spiller i utlandet. Derfor betyr spill for Norge enormt mye for ham.

- Det er svært positivt for meg. Å være med for Norge framover nå er et langsiktig mål. Jeg vil spille i EM i Portugal. Det er også lettere å komme seg til utlandet hvis man er god nok for landslaget. Så for meg er det kun pluss å være med.

- Dessuten har jeg jo ingenting å være hjemme i Norge for jeg. Der skjer det ingenting. Ikke har jeg kjerring, ikke har jeg unger, ingen jeg vet om iallafall, ler Hoset.

Han innrømmer at det er lettere for en spiller med hans utgangspunkt å være supermotivert til å spille en treningslandskamp.

- Det er jo logisk at jeg har mer å spille for enn en del proffer. Jeg vil ut å tjene til livets opphold. Det er en sterk motivasjon.

(Dagbladet.no)

ALT FOR NORGE:</B> Magne Hoset håper å få sjansen mot Tunisia, men skulle gjerne hatt med seg John Arne Riise. Her er Hoset i aksjon mot Bulgaria i fjor høst. Foto: OLE C.H. THOMASSEN