Gutten alle vil ha

Tippeligaklubbene står i kø etter signaturen til Altas 19-årige midtstopper Tore Reginiussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finnmarkingen, som denne uka er på prøvespill i Brann, bekrefter overfor Dagbladet at han vil være på plass i ny klubb innen 10 dager. Også Tromsø, Bodø/Glimt, Odd, Lillestrøm og Rosenborg har fulgt talentet.

Tore Reginiussen

Født: 10. april 1986

Lagspiller for: Alta

Posisjon på banen: Midtstopper

Kamper (2005): 21

Mål (2005): 0.

Landskamper (U18 og U19): 14.

-  Det er viktig for meg å få klarhet i hvor jeg skal spille før jeg drar på ferie 3. november, sier Reginiussen til Dagbladet.

Førstelagsfotball

Han forteller at spilletid og utviklingsmuligheter er de viktigste faktorene ved valg av ny klubb.

Det betyr at spill med Hoftun og Berg i førstedivisjon med Glimt kan være mer interessant enn benkeplass i Rosenborg.

-  Jeg vil utvikle meg som spiller, og jeg vil spille førstelagsfotball. Det er viktigst. I løpet av den neste uka håper jeg å finne ut hvor jeg best kan gjøre begge deler.

Den fysisk sterke stopperen, som i fjor trente med Hertha Berlin, sier Brann, Tromsø og Bodø/Glimt er de mest aktuelle klubbene.

Sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen, innrømmer at Reginiussen er en interessant spiller.

<b> ETTERTRAKTET: </b> Tore Reginiussen fra Alta har trent med Brann de siste dagene. Men også Tromsø, Bodø/Glimt, Odd, Lillestrøm og Rosenborg har fulgt talentet. Foto: Jan M. Lillebø/Bergens Tidende
ETTERTRAKTET: Tore Reginiussen fra Alta har trent med Brann de siste dagene. Men også Tromsø, Bodø/Glimt, Odd, Lillestrøm og Rosenborg har fulgt talentet. Foto: Jan M. Lillebø/Bergens Tidende Vis mer

-  Tore er et stort talent, forhåpentligvis kan vi sette oss ned og ta en prat før han drar.

Reginiussen, som trener med Brann fram til torsdag, sier han har fått et godt inntrykk av forholdene i byen, men at han ennå ikke har pratet med trener Mons Ivar Mjelde, som sto over gårsdagens trening på grunn av sykdom.

Scoret mot Tromsø

-  Det ser bra ut i Bergen, men jeg har også et godt inntrykk av både Tromsø og Glimt, jeg håper jeg får snakket med ledelsen før jeg reiser på torsdag.

Stopperen debuterte for Alta i 1. divisjon allerede i 2003 og har spilt for både U18- og U19-landslaget. Det foreløpige høydepunktet på fotballbanen kom likevel i juni i år, da han scoret vinnermålet mot Tromsø i cupen i det 120. minutt.

Nettopp Tromsø har fulgt Reginiussen lenge, og trener Steinar Nilsen er klar i sitt syn på hvor tenåringen bør spille neste sesong.

-  Vi synes det er naturlig at Tore ender opp i Tromsø, men det er spilleren selv som må ta en avgjørelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer