Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gutten har et vanvittig potensial

Solskjær gleder seg til å ta Diouf-ansvar i Manchester.

1-0: Mame Biram Diouf ga Molde ledelsen 1-0 mot Aalesund under cupfinalen i går. Foto: Arnt E. Folvik
1-0: Mame Biram Diouf ga Molde ledelsen 1-0 mot Aalesund under cupfinalen i går. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

||| GRAND HOTEL (Dagbladet): Mame Biram Diouf spilte etter all sannsynlighet sin siste kamp i Molde-trøya med to scoringer i cupfinalen.

Dessverre for stjerneskuddet fra Senegal, skulle det ikke ende med den perfekte avskjeden med norsk fotball da storfavoritten fra Romsdal ikke maktet å utnytte et tallmessig overtall mot erkerivalen Aalesund.

- Jeg ville så gjerne gi en gave til folket i Molde, men det er ingenting å gjøre med nå, sa Diouf etter cupfinaletapet på straffesparkkonkurranse.

2-0: I første ekstraomgang sendte Diouf Molde i ny ledelse - 2-1.Foto: Arnt E. Folvik
2-0: I første ekstraomgang sendte Diouf Molde i ny ledelse - 2-1.Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Nå reiser Diouf på ferie, før han får fram til jul på å overbevise det sportslige apparatet i Manchester United om at han er moden for å bli et fullverdig medlem av av den engelske storklubbens spillertropp. Reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær, som har vært sentral i arbeidet med å få Diouf til klubben, ser fram mot å fase ham inn i en stjernespekket gruppe.

- Først skal han få et par uker ferie. Deretter gleder jeg meg til å ta jobben med å terpe med Mame, sier Solskjær til Dagbladet.

Solskjær gikk som kjent samme vei da han forlot Molde sommeren 1996. Spørsmålet er om Diouf kan gjenskape noe av det samme eventyret mer enn 13 år etter at Solskjær ble en umiddelbar hit på Old Trafford.

SKUFFELSE: Men Aalesund vant til slutt 7-6 etter straffekonk. Foto: Arnt E. Folvik
SKUFFELSE: Men Aalesund vant til slutt 7-6 etter straffekonk. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Ikke umulig, mener United-legenden:

- Gutten har et vanvittig potensial, understreker Solskjær, som håper og tror at Diouf slår ut i full blomst i nye omgivelser.

AVSKJED: Mame Biram Diuof tar farvell med Molde-fans på Karl Johan etter banketten.
Foto: Arnt E. Folvik
AVSKJED: Mame Biram Diuof tar farvell med Molde-fans på Karl Johan etter banketten. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Han kommer til å få en god utvikling når han kommer sammen med de andre gutta hos meg, avslutter Solskjær.

MAME-MENTOR: Ole Gunnar Solskjær gleder seg til å begynne å jobbe med Mame Biram Diouf på jevnlig basis fram mot jul. Her er Manchester Uniteds reservelagstrener med to fornøyde AaFK-supportere.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
MAME-MENTOR: Ole Gunnar Solskjær gleder seg til å begynne å jobbe med Mame Biram Diouf på jevnlig basis fram mot jul. Her er Manchester Uniteds reservelagstrener med to fornøyde AaFK-supportere.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media