Gutten med gullstøvlene

- Jeg kjørte med nye støvler både i storslalåm og super-G, sier Lasse Kjus om gullmedaljene sine under VM i Vail sist vinter. I tillegg vant han tre sølvmedaljer og ble historisk. For første gang vant en alpinist fem medaljer på fem øvelser.

Nå i ettertid ser Lasse tilbake på VM som det perfekte mesterskapet. - Det var 14 dager da alt ordna seg. Jeg dro dit for å gjøre det bra, og visste at jeg hadde mulighet til å ta medalje i hver disiplin. Det gikk over all forventning.

  • Moroa begynte med super-G. Her delte Lasse gullmedaljen med erkerival Hermann Maier fra Østerrike.

- Super-G ville gi meg et signal om formen var der eller ikke. Formen var der den. Gullet ga meg følelsen av allerede å ha lyktes. VM var allerede reddet.

Slått av Hermann

Det fortsatte med utfor. Der var Lasse kanskje den største gullfavoritten.

- Jeg visste at jeg hadde store muligheter for å vinne. Men jeg skranta litt akkurat på det tidspunktet i VM. Hadde sår hals, og var ikke helt i toppform. Sølv var ikke noe nederlag.

Hermann Maier vant.

  • Kombinasjonen endte som rein gullkamp mellom Lasse og Kjetil Aamodt. Sistemann vant. Lasse sto nå med to sølv- og en gullmedalje etter tre øvelser.

- Kombinasjonen var virkelig gøyal. En vanskelig konkurranse. Vi kjører på ytterpunktene med utfor den ene dagen og slalåm den andre dagen. Utrolig morsomt i mesterskapssammenheng, sier Lasse.

Så vant Lasse storslalåm - disiplinen han hadde plundret mest med så langt i sesongen.

- The big happening, sier han.

- Plutselig begynte alt bare å flyte. Kanskje skyldtes det de nye støvlene jeg kjørte med. Jeg var overrasket da jeg kom til mål, sier han. Marginen bak til sølvet var hele 1,4 sekunder.

  • I siste renn - slålåm - innrømmer Lasse at han kjørte mest for sin femte medalje i bratthenget ned mot målpassering.

- De hadde tråkka i bakken, og det var ruglete. Jeg hadde lyst på medalje, og visste ikke hvor mye risiko jeg skulle kalkulere med. Derfor ble det sølv og ikke gull.

- Hvilken medalje setter du høyest nå i ettertid?

- STORSLALÅM.