Gutten med sølvstøvlene

VITORIA (Dagbladet): Alavés- Valencia 1- 1. En målsjanse var alt Valencia fikk. En sjanse var alt John Carew trengte. - Går det, så går det, sier Store-John til Dagbladet. Som holdt Valencia på tabelltoppen med sin fjerde scoring i La Liga.

Og:

- Et utrolig viktig poeng, fortsetter gutten med sølvstøvlene. - Vi var jo egentlig ikke i nærheten av noe som helst. Og derfor er det viktig å ta vare på de mulighetene man får.

- Uten å bli stresset.

Kontroll

Dan Eggen og Alavés-forsvaret hadde total kontroll på Valencia i går kveld.

Total kontroll bortsett fra noen skjebnesvangre sekunder i kampens 78. minutt. Da ballen ble slått i bakrom og El Grande Carew la ut på sin første virkelige løpsduell.

Mot Dan Eggen.

Carew raskest

- Et teit mål, sier Alavés-stopperen til Dagbladet. - Og veldig unødvendig. Men når det er sagt - John Carew er raskere enn meg. Og han var veldig flink i situasjonen.

Dan Eggen tapte en 40 meters løpsduell mot Store-John da sistnevnte utliknet til 1-1. Da han skulle sette inn støtet og takle skjøt Valencia-spissen i steget.

- To steg til og jeg hadde klart det, sier Dan Eggen. - Det var veldig godt gjort av John.

Målet kom fra 17 meter og blåste inn forbi Alavés-keeper Herrera. Carew sier:

- Jeg skjøt da keeperen var på vei ut. Jeg så at han ikke var i balanse. Og derfor handlet det bare om å treffe mål. Det var en fin treff og et godt mål.

En himmelsk perle

Visuelt - for oss som var Campo Municipal de Mendizorra denne iskalde lørsdagskvelden, eller for alle de som så matchen på TV - var Store-Johns mål en perle. Men den kan ikke ha vært så verst på radio heller. For da guttungen fra Lørenskog skjøt fart mot mål, og avsluttet rykket med å dælje Valencia til 1-1 og fortsatt tabelltopp i La Liga, gikk eter-artikulasjonen uten bilder av skaftet.

Jeg vet det fordi ti av dem satt og skreik ørene mine fulle.

Det var Carew her, Carew der og Carew, Carew og atter Carew. Og at han virkelig er en så stor helt som vi nordmenn har fått inntrykk av er helt sant.

John Carew fra Lørenskog via Vålerenga og Rosenborg omtales i dag som Herrens gave til Valencia.

Carew tåler presset

Hvilket betyr økt press. Massivt press. Enormt press. På John Carew.

- Jeg skal klare å leve med det også, sier han. - Jeg spiller på et lag med så mange gode spillere at trøkket blir fordelt på alle sammen. Og sjøl om forventningene på meg nok vil øke føler jeg det motsatt sjøl.

- Jo flere mål jeg scorer jo mindre vil jeg sjøl føle presset.

Ola By Rise så matchen fra tribunen her i Vitoria denne kvelden. Han var naturligvis mest opptatt av Alavés. Og av Dan Eggen som hadde full kontroll. Nesten hele tida.

- Dan best

- Veldig synd for Dan, sier Rosenborg-treneren. - Han vant jo kampen mot John helt suverent. Men så får John den ene muligheten og scorer det målet Valencia trengte. Fotball er et merkelig spill.

- Men det var et flott mål?

- Bevares, og John tok vare på muligheten. Det forteller veldig mye om hans kvaliteter, sier Ola By Rise.

EL GRANDE JOHN: John Carew scoret Valencias mål mot Alavés og berget ett poeng. Valencia ligger fremdeles på toppen av La Liga i Spania.
DAN HØYEST: - Et veldig unødvendig mål, mente Alavés-stopperen Dan Eggen . Carew er raskest, men Eggen hopper høyest.