Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gutten som ville være en av gutta

Trond Fredrik Ludvigsen var støtt ut i kulda både i Hertha Berlin og Rosenborg. Men tilbake i Bodø/Glimt får han være en av gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryne (Dagbladet): I går fikk lynvingen en halvtime som innbytter. Det holdt. Med ett mål og én målgivende pasning senket han Bryne omtrent på egen hånd.
- Jeg har lengtet etter å være en av gutta igjen. Lengtet etter å føle meg trygg på min egen posisjon, på lagkameratene og på treneren. Alt falt på plass da jeg kom tilbake til Glimt.

21-åringen fra Alta var spådd en lysende karriere da han gikk fra Bodø/Glimt til Hertha Berlin for to år siden.

Men det gikk ikke slik den lynraske flankespilleren hadde tenkt. Verken i Tyskland eller på utleie i Rosenborg.
- I Hertha fikk jeg sjansen én gang. Jeg kom inn ti minutter før slutt og bommet på en stor sjanse. Etterpå fikk jeg aldri slippe til i Bundesliga, forteller Ludvigsen.

Etter halvannet år ute i kulda, bare med reservelagsfotball å varme seg på, ville finnmarkingen til et miljø der han fikk være en av gutta. Han ble leid ut til Rosenborg.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Bryne- Bodø/Glimt 0- 2 (0- 2)

Mål: 0- 1 Trond Fredrik Ludvigsen (68), 0- 2 Runar Berg (73).

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Norstrand.

Gult kort: Ole Hjelmhaug, Bryne. T: 3612.

Med samme resultat. Det ble benken og knapt nok såpass.
- Jeg fikk to innhopp. En omgang mot Vålerenga, og sju minutter mot Lyn. Ikke mye å glede seg over, innrømmer finnmarkingen.

Inn i varmen

Men i sommer lysnet det. Han fikk gå på utleie til Glimt, og i kjente omgivelser kom suksessen umiddelbart:

Innhoppet mot Stabæk i forrige kamp ga scoring. Og i går gjorde han det igjen med et nytt innhopp. Seks minutter brukte han på å score. Fem minutter seinere hadde han også gjort forarbeidet til 2- 0.

- Det er så deilig å føle at man kjenner sine lagkamerater, og at man lykkes med det man prøver på. Jeg har mye å takke Glimt for, sier Ludvigsen.

21-åringen ofret hundretusenvis av kroner for å spille fotball igjen. I Tyskland hadde han millionlønn - nå er det fattige Glimt som står for utbetalingene.

- Det er verdt hver krone jeg taper, sier Ludvigsen, som er mer fornøyd med forarbeidet til 2- 0 enn sitt eget ledermål:

- Å score på det innlegget, var greit nok. Forarbeidet mitt til Runar Bergs mål var en mye større prestasjon, mener Ludvigsen, som tok ned Råstads pasning på brystet, fintet vekk backen og la til Runar Berg. Som kranglet ballen i mål.

Starter neste gang

Glimt-trener Øystein Gåre var raskt ute med å love Ludvigsen plass i startoppstillinga i onsdagens kvartfinale mot Aalesund:

- Det gir seg sjøl at han spiller fra start. Stig Johansen er suspendert, sier Gåre.

Glimt fosser fram med sitt kollektiv, støttet opp av spillere med sterke individuelle ferdigheter.

Laget er råsterke på fremmed gress. Ni kamper har gitt fem seire, to uavgjorte og bare to tap. Og bare sju innslupne mål.

SUPER-RESERVEN: Innbytter Trond Fredrik Ludvigsen brukte seks minutter på å lage 1- 0 mot Bryne. Fem minutter seinere gjorde han forarbeidet til Runar Bergs (t.v.) 2- 0-scoring. Vegard Sannes jubler med dem. Neste gang spiller Ludvigsen fra start.