Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Guttormsen rett ut av VM

Klarte ikke ta seg til finale.

TRØBLET: Sondre Guttormsen trøblet i stavkvalifiseringen i friidretts-VM. 20-åringen tok seg ikke videre til finalen.

 Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB Scanpix
TRØBLET: Sondre Guttormsen trøblet i stavkvalifiseringen i friidretts-VM. 20-åringen tok seg ikke videre til finalen. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB Scanpix Vis mer

Sondre Guttormsen trøblet i stavkvalifiseringen i friidretts-VM i Doha lørdag. 20-åringen tok seg ikke videre til finalen.

Guttormsen slet med ankelen i forkant av konkurransen, og det har vært uklart om han kom til å bli VM-klar. Også under oppvarmingen trøblet han. Nordmannen landet oppå lista og så ut til å ha smerter i beinet.

FRAKTES VEKK I RULLESTOL: Fredag måtte nesten halvparten av kvinnene som deltok i maraton-øvelsen under friidretts-VM i Doha bryte - på grunn av varmen. Video: NRK Vis mer

20-åringen tok seg over 5,30 meter på andre forsøk, men var ikke i nærheten på de to første forsøkene på 5,45. I det tredje forsøket rev han lista så vidt det var, og han røk dermed ut av VM. Han var likevel ved godt mot i etterkant, forholdene tatt i betraktning.

– Det er alltid gøy å konkurrere med de beste, men jeg skulle gjerne hatt litt bedre forberedelser. Sånn som det ble nå, kan jeg ikke være altfor skuffa egentlig. Det var ikke langt unna at jeg klarte 5,45, sa Guttormsen til NRK.

– Jeg er egentlig mest glad for at jeg klarte å komme meg hit, komme meg til startstreken og hoppe en høyde. Det er veldig god læring til neste år, sa han.

Det automatiske finalekravet var 5,75, kun fem centimeter kortere enn Guttormsens bestenotering, som også er norsk rekord.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media