Guttunge på Tiger-jakt

Her er 13-åringen som sjokkerer golfproffene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag tok Jae An seg fri fra skolen. I stedet ble han den yngste noensinne som har spilt proffgolf. Åpningsrunden avsluttet han med 71 slag - bare ett bak verdensener Tiger Woods.

Den koreanskfødte new-zealanderen skapte sensasjon da han vant kvalifiseringsturneringen i Paraparaumu. Etter første dag i den virkelige konkurransen ligger han på 47. plass av 144 spillere. Fortsetter han på samme måte i morgen, blir han blant de 60 som får spille videre lørdag.

Som de fleste tenåringer er An ikke spesielt utadvendt. Han verken smilte eller uttrykte misnøye i løpet av en runde som innholdt fire birdies og smilte fire bogeyes.

- Jeg er fornøyd, sier An til AP.

Han sier han sov godt og ikke var nervøs foran debuten blant storstjernene. Med seg på banen har han pappa C. H. An som caddy. Resten av familien fulgte han hull for hull.

- Det blir lettere i morgen enn i dag, sier Jae.

Foreldrene tok med seg Jae til New Zealand for tre år siden, for at han skulle få bedre golfomgivelser. I dag fikk de belønningen.

Tiger Woods ble golfproff som 16-åring, Jae An har slått han med tre år. Dersom Jae også slår Tiger i turneringen ligger han godt an til å få en stor bit av premiesummen på drøyt fire mill. kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer