Guttungen knuste Wengers menn

Everton- Arsenal 2- 1. Torsdag fyller Wayne Rooney 17 år, og først da kan han bli profesjonell fotballspiller. I går skjøt han Arsenal ned fra tabelltoppen - og ble tidenes yngste målscorer i Premier League.

I 30 ligakamper på rad hadde Arsenal gått av banen uten tap, men det var før de møtte 16 år gamle Wayne Rooney og Everton. Sjøl den slagne manageren Arshne Wenger roste unggutten opp i det blå i går.

- Vi ble slått av et spesielt mål av et spesielt talent. Han er det største Engelske talentet jeg har sett i den perioden jeg har vært her. Han er alt man kan drømme om å ha, sa Wenger til Skysports.

Tidenes yngste

Begeistringen deles selvsagt av alle på Goodison Park, og klubben vil gjøre alt i sin makt for å holde Rooney unna pengesterke managere som Arshne Wenger. På Everton-sjefenes bord ligger det en kontrakt klar og venter på at Rooneys bursdag på torsdag. Først da får læregutten lov til å signere en profesjonell kontrakt.

- Så vidt jeg vet ligger kontrakt klar og er tørket støv av, sier Everton-manager David Moyes.

Fredrik Ljungberg sendte Arsenal i ledelsen etter åtte minutter i går, før Tomasz Radzinski utliknet for Everton halvveis i første omgang. Wayne Rooney kom inn etter 80 minutter, og ni minutter seinere dempet han en pasning fra Thomas Gravesen på 20- 25-meter, og dundret ballen i krysset.

Med det ble han tidenes yngste målscorer i Premier League.

- Tidligere har jeg bedt ham om å ikke prøve urealistiske langskudd, men denne gangen følte jeg at han hadde en god sjanse til å score, og han gjorde det veldig bra, sier Moyes forsiktig.

Lærte av Ferguson

Manageren prøver å skjerme unggutten fra alt medieoppstyret, og lar heller talentet snakke for seg med føttene.

- Vi prøver å gjøre ham moden som spiller og som person. Han er ikke helt ferdigutviklet. Han er en flott gutt og vi skal passe på ham så godt vi kan, sier manageren.

Han har lært mye av Alex Fergusons måte å bygge opp talenter på.

- Jeg så på den måten sir Alex Ferguson håndterte Ryan Giggs på i media. Jeg tror han gjorde riktig med Giggs.

Opprørt

Arsenal hadde ikke tapt på 23 bortekamper i ligaen, og stemningen var dårlig i London-guttenes garderobe.

- Spillerne mine var opprørt og såret i garderoben, men vi kommer over det. Jeg følte at vi kunne score da det sto to minutter igjen, og vi var kanskje ikke forsiktige nok foran eget mål, innrømmet Arshne Wenger.

ENGLANDS STØRSTE TALENT: Wayne Rooney (16) imponerte både Everton-manager David Moyes (t.v.) og Arsenal-manager Arsene Wenger (t.h.) i går. - Han er det største engelske talentet jeg har sett i den perioden jeg har vært her, sa Arséne Wenger etter kampen.