GV sitter med gullsjansene

- Fin sjanse med Dagbladets hovedbanker, sier nøkkelkusken i V75.

(Dagbladet.no): Det kan fort bli en midtsommernatts drøm for Geir Vegard Gundersen på Leangen i helgen - først i V75 lørdag og så NM for travtrenere.

Under kommer GVs og andre kuskers sjansevurdering - her kan du klikke deg rett inn og kjøpe Dagbladet.nos ferdigvurderte V75-forslag. 

Horgen Stang er stjernen blant 3-åringene og må finne seg i favorittstemplet i Alm Rau Jos Æresløp. Og det på tross av en dramatisk stopp i tet sist hesten startet i V75 på Klosterskogen. Da tok hesten plutselig tak igjen, og vant allikevel som storfavoritt.

I Asbjørn Mehlas skadefravær (senebetennelse) får GV også sjansen bak seiersmaskinen Toya Star M. i V75-4.

- Jeg har flere fine sjanser, men det er nok 6 Horgen Stang (V75-3) 2 og Toya Star M. (V75-4) som er de to beste sjansene, sier Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.no. Han gleder seg til å stifte bekjentskap med det nye stjernetalentet fra Vestfold.

.- Hun har vært imponerende god og har fine forutsetninger, sier Geir Vegard Gundersen om Dagbladets hovedbanker i V75-omgangen.

Pausestopp sist

- Horgen Stang vant sikkert sist. Han tok seg en pause i nest siste sving da han var alene i front. Jeg mener det ikke skal være noe problem når han har hester rundt seg. Han er best der framme, og jeg satser offensivt fra start. Jeg har seiersambisjoner, forteller Geir Vegard Gundersen.

GV sitter med gullsjansene

-  6 Jesper Mollyn (V5-2) var meget bra til seier sist. Vant lett da etter å ha overtatt teten ut av første sving. Tok en pause i utgangen av nest siste sving. Hesten er ennå fersk og urutinert, men formen er på topp og han skal regnes, sier den faste kuksne om hesten som Bergen-kollega Ove Wassberg har trukket i et av NM-løpene for travtrenere. 

- 10 Magni i V75-5 kjenner jeg fra tidligere. Hun har vært veldig bra og utvikler seg stadig. Hun vant fra tet på Klosterskogen 2. juni. Det er andre forutsetninger nå med 20 meter tillegg, men hun er sterk og skal med på gardering.

-Strålende form

- 5 Gatemouth Brown (V75-6) vant lett da Bal Harbour feilet i nest siste sving sist. Han er i strålende form. Kommer vi bare riktig inn i løpet, kjemper han blant de fremste, tror Geir Vegard Gundersen.

Geir Vegard Gundersen er vikarkusk for Asbjørn Mehla bak 11 Kasper Mollyn i Erik Garbergs Minneløp (V75-1) og Mikkelborg-hesten 12 Night Dancer i Tamin Sandys Æresløp (V75-2).

Kolle: -Fin sjanse

Lars Anvar Kolle kusker 12 Junior Jokern i Erik Garbergs Minneløp (V75-1).

- Jeg synes det ser ut som en for tung oppgave fra seksti meter tillegg. Men hesten er veldig bra, og er aktuell på en gardering på fire- fem hester, sier Lars Anvar Kolle til Dagbladet.no.

 VINNERVANT:  Dagbladet.nos bankerkusk Geir Vegard Gundersen har feiret store triumfer før. Lørdag har han flere fete sjanser på V75 på Leangen. Foto: Scanpix.
VINNERVANT: Dagbladet.nos bankerkusk Geir Vegard Gundersen har feiret store triumfer før. Lørdag har han flere fete sjanser på V75 på Leangen. Foto: Scanpix. Vis mer

-  11 Que Pasa (V75-2) er en veldig fin hest. Fungerer han og takler svingene på Leangen skal han ha en fin sjanse tross bakspor. Que Pasa er min største vinenrssjanse lørdag, røper Lars Anvar Kolle.

- 2 H.G. Elessar (V75-3) møter årgangseliten nå. Han har bare vært ute i enklere omgivelser, men han har mer å gå på og er aktuell om man garderer den store favoritten, sier Lars Anvar Kolle.

Jomars hjemmehåp

- helt til slutt

10 Jossegutt (V75-7) er største håpet lørdag til Leangens dominerende kusk Jomar Blekkan.  

- Han gikk et bra løp sist, og  sprint er rett distanse.  Han er i fin form. Det skal klaffe litt fra tillegg, men jeg synes han skal regnes tidlig.

- 14 Rose Season (V5-1) holder hyggelig form. Hun kommer ut etter pause og har trent fint. Det er ikke enkelt med to tillegg, men hun har stor kapasitet. Hun er verdt litt oppmerksomhet og bør regnes tidlig, sier Jomar Blekkan.

-  4 Berg Ravn (V5-2) har jeg bare sett i løp og aldri kjørt. Opp mot sitt beste er han trippelaktuell.

- 3 Storm Spik (V75-3) har skuffet meg litt hittil. Han har vært ute mot de beste og har ikke rukket helt opp. Sist på Bjerke hesten var plaget av en hovsprekk. Det er mulig at han er forbedret nå. Det er ikke realistisk å tro på mer enn en en god premie.

Liten fidus etter pause

- 7 Pelle Zoot ( V75-4) holder fin form, men trakk et dårlig spor og det er en premie som gjelder.

- 9 Ådnes Mai (V75-5) har ikke startet på lenge og trenger muligens løp i kroppen. Jeg synes ikke hun er helt borte og hun er småaktuell i et åpent løp, avslutter Jomar Blekkan.

FINE V75-SJANSER: Geir Vegard Gundersen har feiret mange kusketriumfer før. Lørdag har han flre fine sjanser i V75.