FIKK FRISPARK MOT SEG: Her er høyrebeinet til Adem Güven. Det røde merket stammer fra situasjonen hvor Odd ropte på sitt andre straffespark mot Rosenborg. Foto: Lars Hojem Kvam
FIKK FRISPARK MOT SEG: Her er høyrebeinet til Adem Güven. Det røde merket stammer fra situasjonen hvor Odd ropte på sitt andre straffespark mot Rosenborg. Foto: Lars Hojem KvamVis mer

Güven mener dette såret beviser at Odd ble snytt for straffe

- Trodde de fikk straffe, sier RBK-Svensson.

SKIEN (Dagbladet): Odd lå under 0-1 mot Rosenborg i premiererundens siste kamp, og hadde allerede fått - og misset - et straffespark av dommer Tom Harald Hagen da Jonas Svensson sparket Adem Güven overende inne i RBK-feltet.

Det burde blitt straffespark, men det ble frispark til Rosenborg - uten at noen av de to involverte skjønte hvorfor.

- RBK-spilleren prøvde å klarere, men sparket meg rett i leggen. Jeg har fått et merke der han traff meg, bare se, sier Adem Güven til Dagbladet, og bretter opp buksebeinet.

Midt på skinnleggen har han en rød flekk.

- Jeg vet ikke, men hvis dommeren mente jeg filmet, burde han gitt meg gult kort. Kanskje det var fordi han allerede hadde blåst straffe at vi ikke fikk noe der, sier Güven.

- Han (Hagen) er egentlig en god dommer, men der bommet han. Og jeg kunne fått en straffe til også, for jeg ble holdt i en duell, forteller Odd-spilleren.
 
Jonas Svensson innrømmer at han fryktet Odd fikk en ny 11-metersmulighet da han hørte fløyta gikk rett etter situasjonen.

- Ja, jeg trodde jo de fikk straffe da han blåste. Jeg vet ikke helt heller hva han dømmer for, sier Svensson.

- Det var noen som sa det var situasjonen før. Jeg treffer ham i alle fall, og det kan sikkert diskuteres.

- Dommeren sa ingenting?

OPPGITT: Odds Adem Güven hadde ikke dommeren med seg i kveldens kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
OPPGITT: Odds Adem Güven hadde ikke dommeren med seg i kveldens kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Nei, ikke som jeg fikk med meg. Nå var jeg ganske rask med å gå bort. Men da han først blåste, tenkte jeg det var straffe. Men han var ikke så direkte rettet mot straffemerket, så jeg ble usikker. Og jeg vet fortsatt ikke, som sagt. Men jeg er fornøyd, jeg.