Güven scoret to da Hønefoss fikk bank

Odd Grenland med solid seier.

(Dagbladet): Hønefoss - Odd Grenland 1-4

Et effektivt Odd Grenland tok en solid seier borte mot nyopprykkede Hønefoss. Hjemmelaget spilte bra, og skapte flere sjanser, men klarte ikke omsette mulighetene til mål.

Det gjorde Odd Grenland.

- Sist gang tapte vi fortjent mot Sandnes, og i dag taper vi litt ufortjent mot Odd Grenland. Vi sto på i begge omganger, og spilte tidvis bra fotball, men Odd var effektive, sier HBK-trener Leif Gunnar Smerud etter kampen.

Tomålsscorer Adam Güven var storfornøyd med tre poeng.

- Det var utrolig godt å score, og det var godt å score mål igjen. Vi var effektive i første omgang, mer effektive enn de var, og da gikk vi til pause med 2-0. Nå ser det bra ut, vi er på vei oppover nå, sier Güven.

Güven-dobbel Begge lag hadde skapt gode muligheter frem til Aden Güven scoret 1-0 for Odd Grenland. Frode Johsen stusset en ball i bakrom, og ballen ble stusset videre av Krogsgård til Guven som avsluttet hurtig.

Ballen gikk forbi Steve Clarke, og i mål.

SCORET TO: Adem Güven scoret to ganger i Odds storseier mot Hønefoss.Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SCORET TO: Adem Güven scoret to ganger i Odds storseier mot Hønefoss.Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Syv minutter etterpå var Güven frempå igjen. Et innlegg ble slått fra venstresiden, og Güven stusset ballen i det lengste hjørnet. Odd Grenland tok ledelsen med seg til pause.

Krogsgård-perle Ti minutter ut i andre omgang scoret Snorre Krogsgård da han fikk løpe ned høyrekanten. Unggutten avsluttet i steget, og ballen dalte vakkert ned i Clarkes lengste hjørne.

Hønefoss reduserte med Kevin Beugré kvarteret før slutt, men da Kristian Örn Sigurdsson regelrett ga ballen til Simen Brenne på egen halvdel punkterte Odd Grenland kampen.

Simen Brenne var nemlig iskald, og plasserte ballen trygt forbi Hønefoss-keeperen.

Flere mål ble det ikke, og Odd Grenland klatret med det opp til en 11. plass på Tippeliga-tabellen.